Ljubavni život ti je u haosu, a ni tvojim prijateljicama nije bolje – slomljena srca na sve strane, usamljenost, nerazumevanje, loši odnosi u kojima se trpi, pogrešne osobe koje bi za nekog drugog bile prave, koje ispaštaju jer ih je neko izabrao racionalno, praveći kompromis, loši odnosi u kojima ona voli i izgara, a on je iskorišćava i ponižava… Ljubav je komplikovana, čak i kad još uopšte nije reč o ljubavi, već o jednostavnoj pristojnosti, komunikaciji, upoznavanju i povezivanju. Želiš dobrog momka, sa kojim će biti malo jednostavnije, toplije, rasterećenije, istinitije nego pre? Hoćeš stvaran odnos, a ne nadigravanje, snalaženje za malo zadovoljstva, strategije i taktike preživljavanja u nategnutom odnosu? Evo šta privlači dobre momke.

Ne igraj igre, ne taktiziraj

Ako to inače radiš, jer si tako naučila, jer ne znaš bolje, jer si uverena da to radi, jer je manipulacija za tebe način na koji se stvari odvijaju u međupolnim odnosima, možda ovaj savet nema smisla, jer on ti kaže da budeš prirodna, otvorena, iskrena i da imaš poverenja, a za tebe je možda prirodno sve suprotno od toga. Samo što sve suprotno od toga nije priroda ljubavi, nego straha i izveštačenosti u ophođenju. Tu nema prave prisnosti i povezanosti, a za njih je potrebna hrabost, rizik i ranjivost

Daj momku šansu, ne smatraj ga opcijom

Ako si već počela da se viđaš sa nekim ko ti deluje kao dobar momak, daj mu priliku da se pokaže kao takav. Nemoj ga smatrati samo opcijom, fokusiraj se na njega. Osim toga, posvećujući mu punu pažnju mnogo ćeš ga brže upoznati i otkriti da li je vredan te pažnje.

veza 6 Šta ti je potrebno da privučeš dobrog momka?
Comments