Postoji nešto u Francuskinjama što nas je oduvek teralo da zavirimo u njihov garderober i vidimo i same u čemu leži njihova tajna. Opravdano su postale boginje stila i sinonim za modu – i mi im potajno zavidimo na tome! Sve što nose izgleda tako jednostavno i nonšalatno, a istovremeno tako šik da smo se prosto oduvek pitale kako im to uspeva? Kako im uspeva taj savršeno-nesavršeni, besprekorni i neobavezni izgled? Gde je taj balans koji deluje kao da im je urođen? U čemu je tajna?

Prva lekcija koju Francuskinje nauče je da je uvek bolji kvalitet nego kvantitet. Uložen novac u jednu ali vrednu stvar isplativija je opcija, nego protraćen novac na sezonske komade koje nikada više nećemo koristiti. Iako mi sve žudimo da ceo jedan zid u stanu postane naše sveto mesto prepuno cipela i torbi, naše drage dame od stila uvek će kupiti jedan klasičan model, koji će nositi uz sve. Jedan kvalitetan odevni predmet uparen sa jednostavnim, neretko i vintidž komadima uz svedenu šminku i messy frizuru čine osnovu neobaveznog šika svake Francsukinje.

No, prevashodno one nikada nisu slepo pratile modne trendove, one su ih oduvek prilagođavale sebi, svom stavu i temparementu i iz njih izvlačile najbolje. Menjale su ih, dopunjavale i tako stvarale svoje sopstvene trendove koje, da, već je postalo kliše, ali sve želimo da iskopiramo. Zato vam predstavljamo 6 stvari koje Francuskinje nose ove sezone i koje besprekorno uklapaju na svoj savršeno-nesavršeni način.

Kaputi sa kaišem

Idealno rešenje kada u zimskim mesecima želimo da istaknemo svoj struk i preko više slojeva odeće u koje sve volimo da se ušuškamo. Jednobojni, kožni ili karirani kaputi učiniće da vaše monohromatske i potpuno basic kombinacije izgledaju zanosno, a u isti mah i tako kao da se uopšte niste potrudile. Baš kao što to vole i prave Francuskinje.

Rolke

Kada hoćemo da postignemo pravi elegantni, klasični izgled, rolke su nam oduvek prve na listi u zimsko doba. Rado ih kombinujemo uz pantalone ili farmerke i svaka od nas ih ima u najmanje nekoliko boja i dezena. Ove sezone, Francuskinje nas ohrabruju da rolke različitih tekstura kombinujemo na malo smeliji način. Suknja leopard printa u kombinaciji sa končanom rolkom i omiljenim patikama može biti put pogodak ove godine. Udobno, toplo i šik!

Kardigan

Čuvene dugačke džempere na raskopčavanje uvek sam posmatrala kao pristojnu, društveno prihvatljivu, elegantniju zamenu za sopstveno ćebe koje mogu da obučem i nosim ceo dan po tmurnom i kišovitom danu kada samo želim da ležim kući ušuškana. Međutim, naše čuvene boginje stila ove godine pokazuju da je kardigan moguće potpuno drugačije nositi. Za razliku od prvobitnih dugačkih džempera kojima možete između ostalog pokriti sve svoje nedostatke koji nam se u toku zime “misteriozno” stvore, ovog puta aktuelni su kratki kardigani koje savršeno možemo iskombinovati uz duboki jeans.

Comments