Prethodni deo teksta pročitajte ovde.

Zadovoljstvo sobom obuhvata sve sastojke ispunjenog života, a žene koje su postigle tu ravnotežu u sebi, zahvalne su i spremne da drže pažnju na dobrim stvarima u životu, ne ignorišući one loše. To što žena koja živi ispunjenim životom radi drugačije, nisu trikovi, nego posledica njenog poštovanja i samopoštovanja.

Ona pažljivo barata rečima

Ne vodi prazne razgovore da se ne bi ispraznila, ne pametuje svima oko sebe, verujući da je svako dovoljno pametan, ne deli savete koji joj nisu traženi, ne osuđuje i ne vređa. Reči su moćna energija i ona ne želi da je troši uzalud. Razgovarati sa njom je osvažavajuće i prijatno, čak i kad nije rečeno ništa naročito važno, jer ona koristi ljubazne, tople i srdačne reči u svakom razgovoru.

Ona kontroliše interakciju sa svetom oko sebe

Za razliku od ogovaračke radoznalosti i guranja nosa u tuđe živote, njeno interesovanje za druge je puno obzira i sasvim iskreno. Ako neko želi nešto da joj poveri, ona pažljivo sluša, počastvovana poverenjem te osobe i njoj je bezbedno poveriti tajnu. Takođe, ako nešto ne želi da čuje, ona ljubazno i otvoreno to odbija, jer želi da zaštiti svoj unutrašnji svet od agresivnih spoljašnjih upada, koliko god je moguće. Kad postavlja pitanja, ona ne očekuje da čuje ono što će joj se dopasti, nego je zanima šta je istina. Ona kontroliše svoju interakciju sa svetom, ne dozvoljava mu da je preplavi i zaprlja i poklanja mu dužnu pažnju i poštovanje.

devojka 22 Šta to žene koje žive ispunjenim životom rade drugačije (2. deo)
Comments