Kad se žena oseća slomljeno, to znači da je zaglavila sa svojim osećanjima. Da ne zna kako da izađe na kraj sa emocijama, kako da kanališe stres i da krene dalje. Emotivni slom je prilično kao auto slupan u saobraćajki – pitanje je koliko je oštećen i koliko će vremena i truda biti potrebno da se popravi i pokrene. Da biste ponovo uspostavili balans posle emotivnog sloma, treba da imate na umu nekoliko važnih stvari.

Muškarci i žene različito procesuiraju emocije

Možda nećete naići na podršku svog partnera, kad se osećate slomljeno, jer vas on ne razume. On smatra da ste preosetljivi, da nemate razloga da se tako osećate i smatra da se logikom sve može prevazići. To vas može dodatno povrediti i navesti da se osećate usamljeno i izgubljeno i zato je potrebno da razumete – da on ne razume. To ne znači da vas ne voli i da nije uz vas, samo drugačije izlazi na kraj sa emocijama. Vama je potrebno da bolujete, da govorite o svojim osećanjima, makar pričali iznova uvek istu priču, da tražite pomoć i razumevanje, da proživite svoju bol i da ne krijete svoju ranjivost. U ovom procesu, potražite podršku i oslonac u svojim prijateljicama, a svom partneru dajte konkretne zadatke i zaduženja u kojima će moći da bude delotvoran i od pomoći.

Ukoliko je razlog vašeg emotivnog sloma osećanje odvojenosti, nepovezanosti i nerazumevanja u partnerskom odnosu, potrebno je da oboje razumete kako se svako od vas oseća, šta ga povređuje, kako vrednuje emocije i kako ih proživljava. Bliskost može da se uspostavi i putem namere i razumnog napora, ako već spontanost u tom smislu izostaje.

emotivni slom 2 Šta treba da imate na umu kad se osećate emotivno slomljeno
Comments