Opasni su ti saveti o tome kako da se ponašaš prema muškarcu, da bi zadobila njegovo poštovanje (nikako mu ne daj neko vreme), kako da ga zadržiš (budi kurva u krevetu, domaćica u kući i kučka prema svima osim prema njemu), kako da ga navedeš da u tebi vidi udadbeni materijal (budi nežna i bespomoćna, dama u nevolji, da bi on mogao da bude vitez, spasilac, vatrogasac), kako da te ne prevari (drži ga na kratkom i debelom lancu), opasni su sestro. Jer kopaju po krasti naših ranjavih sukoba i nerazumevanja i podrazumevaju da smo na suprotnim stranama i da tamo treba i da ostanemo, po sistemu u ljubavi i ratu je sve dozvoljeno, a mi treba da budemo pametne i lukave manipulatorke, kad već ne možemo prosto da im udarimo dva vaspitna i da im pokažemo gde im je mesto (u kućici).

Ako pođemo od pretpostavke da oni jesu sa Marsa, druga sorta živih organizama, sa kojom treba da postupamo sa naročitom opreznošću, da bismo ih uspešno pripitomili i naveli da nam budu od koristi, a i da nas usput obožavaju, ove stvari nikako ne treba da im otkrivamo:

Koji vam je njegov prijatelj privlačan

Ne daj bože da on pomisli da nekog drugog uopšte možeš da posmatraš kao muškarca i da primećuješ njegovu privlačnost, a taman posla da na taj način percepiraš nekog njegovog prijatelja, koji mu i inače nabija komplekse, jer je zgodniji, šarmantniji, uspešniji. Zamilsli da mu kažeš kako mu je onaj drugar baš seksi, da te od njega podilaze žmarci i da bi se rado kresnula sa njim, pa makar ga uveli u trojku. To bi srušilo njegovo krhko samopouzdanje (jer svi znamo da je muški ego od stakla) a i sigurno bi te gledao drugim očima – kao kurvu. To što ti znaš da bi on kresnuo polovinu tvojih prijateljica, u dvojci, trojci, četvorci, ili kojoj god varijanti, uopšte ne menja stvari. Nije valjda da si toliko naivna da veruješ da ste stvarno ravnopravni? A i on sigurno nema dovoljno mozga da shvati da verovatno ima dosta muškaraca koji su ti privlačni (uključujući i njegovog prijatelja), ali da ti biraš njega, jer je vernost izbor, koji ste oboje napravili kad ste rešili da budete zajedno. Ne, on nema pojma da nije lako ostati veran i da, u tom smislu, izvestan ventil pružaju flertovi i maštanja, koja nikada ne dođu do realizacije – jer birate da tako bude.

Šta sve radiš u kupatilu

Pobogu, zašto bi nekome pričala šta radiš u kupatilu? Mada, možda je njemu zaista intrigantno na koju foru sama potrošiš rolnu toalet papira za jedno zaključavanje u toaletu. Ako želiš tu misteriju za muški rod da zadržiš za sebe, neću da ti kvarim. Mada mislim da sam sigurno nekad ranije već pisala o tome.

Comments