Podignite energiju

Svako ima nešto što ga uvek podiže – možda je to omiljena pesma, ili plejlista, igranje sa kućnim ljubimcima, provod sa decom svojih rođaka, koja vas obožavaju, fizički rad ili naporno vežbanje, pevanje u horu, odlazak kod frizera ili na masažu… Primenite sve zbog čega se osećate dobro i što vas puni energijom. 

Obratite se svom krugu podrške

Sigurno imate svoje navijače – mamu, koja je uvek na vašoj strani i koja će vas podsetiti koliko ste, još kao dete, bili uporni i niste odustajali dok neki problem ne rešite, partnera, koji je uvek vaš najobjektivniji kritičar i koji će vam reći da mučite sebe neosnovano, prijatelja, koji vas poznaje i već vas je i ranije bodrio i podržavao u trenucima krize. Ne morate sami da prolazite kroz vreme sumnje i nesigurnosti.

Iskomunicirajte svoju sumnju putem psiho-drame

Podelite uloge – jedna je imposter sindrom, druga je pravobranilac. Neka stupe u dijalog, kroz vas. Reč imaju nesigurnost i sumnja, saslušajte ih. Onda pozovite pravobranioca, da izloži svoje argumente i da kontrira svemu što prvi igrač ima da kaže. Zapamtite (ili bolje, zapišite) te kontraargumente, oni će vam dobro poslužiti da se osnažite i ohrabrite. 

Setite se da će kriza proći 

To ne znači da se neće više nikada pojaviti, verovatno hoće i to već na sledećem nivou vaših poslovnih izazova, napretka, momenta u kome treba da donesete važnu odluku, da reskirate i podignete ulog. Ali, izaći ćete iz te krize, kao što ste izlazili ranije, verovatno brže i bezbolnije, jer sazrevate i razvijate se i sve bolje poznajete sebe. 

Naslovna fotografija: instagram. com/moyamii

Brankica Milošević 

 

Comments