Kad ste slatki, osećate se kao hodajući kolač. Svi se rastope pri pogledu na vas i hoće da vas gricnu, tretiraju vas kao da ste jestivi, a ne kao da ste osoba. Slatka, obično znači i mala, jer to ide zajedno. Ni jednu veliku i krupunu ženu ne nazivaju slatkom, ali je zato nazivaju ženom. Vi ste kao večita devojčica i niko vas ne shvata ozbiljno.

Osećate se kao kućni ljubimac

Kuce i mace su slatke, ali vi niste kućni ljubimac, a često se osećate tako. Ljudi hoće da vas usvoje, zaštite, nahrane, pomaze. Budite zaštitnička osećanja, a ne ona koja biste hteli – recimo, da se osećate jednakim, da budete poštovani, da se vaše mišljenje uvažava zato što ima vrednost i težinu, a ne zato što vam povlađuju, jer ste neodoljivi.

Vaša anksioznost i strahovanja čine da vas doživljavaju kao lik iz crtaća

Kad se unervozite, pogubite, utripujete i ne znate šta ćete sa sobom, grickate usne i uvrćete kosu jer ste totalno neurotični i najmanje od svega vam treba da vam neko tada govori kako ste slatki i kako je to što radite simpatično i zabavno. Kao da ste crtani film, a tamo se grozne stvari dešavaju likovima na krajnje simpatičan i zabavan način.

slatka 1 Šta vas sve nervira kad vam svi govore kako ste slatki
Comments