Mislim da pitanje važnosti seksa u vezi nije problematično – svi znamo da kvalitet seksa utiče i na kvalitet veze. Da, važni su ljubav, poštovanje, iskrenost i ostalo, ali priznajte, jeste važno i to kakav je vaš partner u krevetu isto kao što je važno kakav mu je karakter i kako se ophodi prema vama.

Problem nastaje kada je vama u vezi sve kul, osim seksa. Nezadovoljene ste. I, šta radite po tom pitanju? Ništa? Idete izokola? Možda direktno tražite? Ako je ovo poslednje u pitanju, nema potrebe za daljim čitanjem teksta. Ipak, ako spadate u prve dve kategorije, naredni redovi vam mogu pomoći da shvatite šta zaista želite i kako to da zatražite.

slika 148 Šta vi zaista očekujete od seksa?

Dobar seks je posledica dobrog razgovora

Dakle, prva stvar koju treba da uradite jeste da porazmislite o svom seksualnom životu. Je li on bogat i raznovrstan? (Pritom ne mislim na menjanje partnera svake večeri!) Jeste li zadovoljne? Šta je to što biste promenile? Imate li neke skrivene fantazije? Da li vam smeta nešto što partner radi, želele biste da se to promeni? Kada odgovorite na ova i još neka slična pitanja, donekle će vam biti jasno šta imate u krevetu, a za čime žudite, šta vam fali. Ne morate baš sve da stavite na papir, ali zabeležite negde u glavi šta vam smeta i šta treba da se ispravi.

Comments