Kako stvari krenu od početka, tako će se i razvijati – a za dobar deo tog pravca si sama odgovorna i zaslužna. Ako vezu započneš u laži, foliranju i prećutkivanju, ne možeš da očekuješ da se iz toga razvije kvalitetan, posvećen i blizak odnos. Na početku već možeš da vidiš da će veza biti loša, ako se predstavljaš boljom nego što jesi.

Foliraš se i glumiš neku osobu koja mu se dopada

To što se lažno predstavljaš, znači da nisi sigurna u sebe i da si verovatno očajna. Ali ti zaista veruješ da ćeš postati drugačija osoba, ako se ponašaš kao da to već jesi. I tako, umesto da se otvaraš pred nekim da bi te što bolje upoznao, ti se maskiraš i izmičeš, da bi što duže mogla da emituješ o sebi primamljivu sliku. Praviš se da sve razumeš, da si velikudušna i da uopšte nisi ljubomorna, pretvaraš se da te zanima sve što i njega zanima, oblačiš se onako kako se njemu najviše sviđa, iako to uopšte nije tvoj stil… Na sve načine pokušavaš da istražiš šta je ono što se njemu sviđa i da mu sve to ponudiš. Dobro, to rade svi zaljubljeni. Ali ti to ne radiš iz zaljubljenosti, nego iz potrebe da nekog zaseniš i zadržiš, iz potrebe da budeš vrednovana i iz osećanja da nisi dovoljno dobra i da takva kakva si ne zaslužuješ ljubav. Niko ne može da se pretvara čitavog života.

Proučavaš njegovu bivšu

I opet te u tome vodi tvoja nesigurnost i očajanje. Ne možeš da odoliš. Špijuniranje je lakše nego ikad do sad, Fejsbuk i Instagram krajnje velikodušno daju obilje informacije koje tebe zanimaju. I tako je ti posmatraš i proučavaš, izokola ispituješ svog dečka o njoj, zadužuješ prijateljice da se raspitaju i ona postaje tvoja opsesija. Najviše voliš da je ogovaraš, dok se u sebi stalno sa njom upoređuješ i naravno, nalaziš da je u mnogim stvarima bolja od tebe, pa je zbog toga još više mrziš. Srećom, i sama ćeš postati bivša, pre nego što sasvim odlepiš i izgubiš svaki kompas u ovome.

veza1 2 Stadijumi loše veze na koje te niko nije upozorio
Comments