Upoznale ste simpatičnog tipa i stvar je krenula. Izašli ste par puta na kafu, dnevno, u neki neutralan kafić gde nikog ne poznajete ni vi, ni on, i pošto ste zaključile da vam se tip sviđa, sledeću kafu niste ni popile kod njega na gajbi. U stvari, to nekako nije kod njega, nego je gajba nekog njegovog ortaka ili rođaka, koji je valjda na moru, ili u inostranstvu. Nema veze, detalji su nevažni, važno je da je vama super sa novim dečkom, seks je fantastičan, smejete se i opuštene ste sa njim, ma sve je okej.

Sad što još niste izašli zajedno u neki provod, što nije mogao sa vama na rođendan vaše drugarice, što se još nije pojavio predlog da ozvaničite status veze na Fejsbuku i što ga nije bilo nedelju dana, jer je išao na pripreme i što se, zapravo, viđate samo u toj gajbi i uvek padne seks, nije vam sumnjivo. Još uvek. A prošlo je neko vreme. Evo sad će treći mesec.

I baš ste smislile kako bi bilo fino da prvo tromesečje obeležite nekom ekskluzivom. Ne, ne mislite na super seksi veš i striptiz u stanu u kome se viđate, nego neka romantična večera, pozorište, nešto.

I kad ste mu predočile datum tromesečja i svoje romantične zamisli tim povodom, on kao da se zbunio. Namrštio se. A onda vam je rekao nešto kao: Hmmm, tri meseca, a? Fino. Nego, nešto drugo sam imao u planu tada. I vidi, ne bih da me shvatiš pogrešno, ali ovo nije zabavljanje, ovo je šema. Ti si mislila da smo mi u veziTraaaas! Srušila vam se kula od karata, za koju ste zapravo mislile da je tek temelj za izgradnju jednog baš solidnog zdanja.

couple in bed main Status veze: Čekaj, pa zar smo mi u vezi?

Kako vam se to desilo?

Niste obratile pažnju na to kako u stvari funkcioniše ta vaša veza, a podrazumevale ste da je to veza. Eto, viđate se već tri meseca.

Ne, drage moje, to nije viđanje. Jer vi se krešete već tri meseca i to samo kad je njemu zgodno, u nekom stanu koji verovatno nekoliko momaka iznajmljuje radi privođenja.

Niste upoznale nijednog njegovog ortaka, niste nigde izašli, osim onih prvih kafa i to vas je vodio tamo gde je bio siguran da neće da naleti na nekog poznatog. Nemate pojma gde stanuje, a svaki vaš poziv za neki oblik društvenog života nekako je izmanevrisao i izbegao.

Možda je vama to ličilo na vezu i niste htele da vidite simptome kres varijante. Ali vi ste njemu inkognito šema, definitivno.

A kad vas je realnost zveknula odozgo, sa vrha kule od karata i kad ste krenule da raspravljate, povređene i uvređene, saznale ste da tip ima devojku. Ozbiljnu vezu. Ona nije iz vašeg grada, što je njemu zgodno za njegove šeme, ali sa njom je već tri godine. Sa njom proslavlja godišnjice, ide na koncerte i rođendane i ona dolazi kod njega za Novu godinu i porodična slavlja.

Kakva ispala!

Zašto vam nije rekao kako stoje stvari? Pa, lukav je. A i naučio je da laže devojke, tako mu ne prave probleme. Kad ga provale i počnu da drame, kao vi sada, onda je vreme da se šema okonča. I dosta mu je tri meseca, iha! Uostalom, on ima devojku. A možda i još neku šemu, osim vas.

Poražavajuće i otrežnjujuće. Postarajte se da na početku veze odredite status, da ne bude ružnih iznenađenja.

A možda ćete iznenaditi sebe i pristati na šemu, ako vam čovek pošteno kaže kako stvari stoje.

Aleksina Đorđević

Comments