Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/3

Možda imaš jasnu viziju odnosa kakav želiš da ostvariš, ali ako tvoje zamisli i očekivanja nisu realni, stvarnost će te demantovati na svakom koraku. I bićeš nezadovoljna, jer nema dovoljno romantike, jer je partner udaljen baš onda kad ti treba da ti bude blizak, jer osećaš da mu nisi na prvom mestu, jer o nečemu što je tebi važno nema dobro mišljenje, a nešto što je tebi glupo i besmisleno, njega veoma zanima i angažuje…

Preosetljivost u spoju sa iluzijama i preteranim očekivanjima vodi kroz (nepotrebnu) dramu, ka (uzalud) slomljenom srcu. Na kraju, ti si ta koja je odgovorna za svoja osećanja i za svoj deo u odnosu, a to što je on izneverio sva tvoja očekivanja, možda uopšte nije do njega, nego do tvojih očekivanja. Partnerski odnos u realnosti je najdalje moguće od svega što si videla u holivudskim filmovima i bajkama.

 Pre svega, vas dvoje ste različiti

Svakako su sličnosti ono što vas je povezalo i spojilo. Možda ste imali slične potrebe za mirom i stabilnošću, ili strašću i uzbuđenjem, možda ste sličnog senzibliteta i energije, slične stvari prepoznajete kao vredne i značajne – ima sigurno još toga i spisak je dug.

Ali, vi ste dve različite osobe, koje su odrasle u različitim sredinama i uslovima, usvojili ste neke stvari svako u svojoj porodici (a verovatno i tu ima i sličnosti, kao i razlika) izgradili se i stvorili svoje filozofije i poglede na svet.

Kroz sve u čemu se slažete, jer imate o tome iste stavove i mišljenja, može vam se desiti da se grubo sudarite sa nečim što uopšte niste očekivali i što niste znali o svom partneru – on možda ima nacionalističke ili rasističke, ili verske predrasude, možda je njegova velikodušnost ograničena samo na najuži krug osoba od poverenja, možda beskrajno okleva i teško donosi odluke, možda se ponaša kukavički u situacijama u kojima ti misliš da bi trebalo da bude neustrašiv i da ima nesalomiv stav, možda je zadrt i krut po nekim pitanjima u kojima si ti fleksibilna i otvorena – i ovde postoji milion mogućnosti i stvari koje nije lako prihvatiti. Dva tela, a jedno biće – zvuči jako romantično i dirljivo, ali realnost ne funkcioniše tako.

Editors choice