Prelepa, mila, draga, samouverena, vesela, inteligentna, optimistična, ikona stila, samo su neke od reči kojima možemo opisati Audrey Hepburn. Njen jedinstveni stil i karakter ne prestaju da budu inspiracija devojkama širom planete.

Njen stil karakterišu:
mala crna haljina, poznata iz filma Breakfast at Tiffany’s
biseri i dijamanti, njeno omiljeno drago kamenje
uske cigaret pantalone
rukavice u svakoj prilici
crne rolke
baletanke – nude udobnost i stil
glamurozne večernje toalete
šeširi, njen zaštitni znak, nosila ih je kad god je za to bilo prilike

Stil Audrey Hepburn nije baziran samo na njenoj garderobi, već na njenom ponašanju. Bilo bi pogrešno da odete u butik i kupite garderobu koju bi Audrey nosila, ako se vi ne pronalazite u njoj, ako ne ide uz vašu građu, crte lica ili karakter. Ne budite kopija, to je bila ideja stila Audrey Hepburn, pa ako već želite da budete kao ona, originalnost je obavezna.Dajte lični pečat odevnim kombinacijama i nosite ih sa stavom, to je pun pogodak!

Oblačenje prema građi

Iako je Audrey uvek bila inovativna, ujedno se trudila da garderoba koju nosi odgovara njenoj sitnoj, baletskoj građi. Ona je kreirala svoj stil uz pomoć Hubert de Givenchy-a koji joj je dizajnirao odeću za film Sabrina. Možda vi nemate Givenchy-ja lično da vam kreira odeću prema vašoj građi, ali imate ogledalo, internet i ako to ne pomogne, pomoćnice u modnim buticima sigurno hoće.

Udobno i elegantno

Vašu garderobu uvek prilagodite prilici. Ako nemate vremena da se presvlačite više puta na dan, možete obući baletanke, kao Audrey, pa pravo sa posla odjuriti na koktele sa drugaricama.

Izbalansirana ishrana

Lepota iznutra rađa lepotu spolju. Ono što jedete, ogleda se na vašoj koži, kosi, noktima i u kompletnom izgledu. Audrey je bila pristalica malih obroka u kombinaciji sa šetnjama. U slobodno vreme se bavila biciklizmom. Pre nego što se počela baviti glumom, bavila se baletom, gde je savladala graciozan stav i spektakularno držanje.

Lagana šminka

Audrey nije volela napadnu šminku. Govorila je kako je lepota je u jednostavnosti i isticanju najlepših tačaka vašeg lica. Istaknite oči ili usne, nikako oba.

Osmeh

Audrey je bila prilično samouverena, te je osmeh njoj dolazio sam od sebe. Osmeh i ženstvenost su njen zaštitni znak. Nosite osmeh na licu i neka vaša ličnost bude vaš autogram.
Govorila je da nikada o sebi nije razmišljala kao o ikoni i da je nikada nije interesovalo mišljenje drugi ljudi. Uspeh je nije promenio i ostala je ista oni Audrey sa početka karijere. Bavila se humanitarnim radom u okviru UNICEF-a, pošto je uživala da pomaže drugima. Nije dozvolila da je razvodi i pobačaji oteraju u depresiju, već je znala da uvek postoji neko kome je gore i da je sreća koju drugima pružamo ona koju zadržavamo. Priča o njenom neprevaziđenom stilu, velikoj skromnost i plemenitosti živeće jos dugo.

Saveti

Za privlačne usne – uvek izgovarajte reči pune ljubaznosti
Za lepe oči – tražite dobrotu u ljudima
Za vitku figuru – delite svoju hranu sa gladnima
Za lepu kosu – dopustite da je bar jednom dnevno pomazi dečja ruka
Za uspravno držanje – hodajte svesni da nikada niste sami


Jovana Miljanović je, pre svega, veliki sanjar. Piše pesme, priče i svoj neobični blog. Oseća potrebu da uvek bude u toku sa najnovijim informacijama iz sveta – kako bitnim, tako i nebitnim. Živi za putovanja, druženje, modu, umetnost i ukusnu hranu. Omiljeni citat: “per aspera ad astra”. Spremna na sve da ostvari svoje snove.

Comments