16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Posle 25 godina čudesnog, ali i iscrpljujućeg života i neprekidnog rada, ikona američke televizije Opra Vinfri (Oprah Winfrey) odlučila je da se povuče. Međutim, iako je saga zvana “Opra Vinfri šou” (The Oprah Winfrey Show) završena, ispostavilo se da ona ne ume da se penzioniše, te je osnovala svoju televizijsku stanicu ‟Opra Vinfri” (Oprah Winfrez Network, OWN) koja 2012. godine počinje sa radom i obećava renesansu kvalitetnog televizijskog programa, jer Opra smatra da većina američkih stanica nema ništa vredno da ponudi publici. Posle toliko vremena seli se iz Čikaga u Los Anđeles, i u 57. godini kaže da je ovo tek početak.

Opra Vinfri poslednji sou Stil moćnih ljudi: Četvrt veka sa Oprom Vinfri

Za ovu, po mnogima najveću, zvezdu američke televizije, kraj karijere je samo novi početak

Ako se za ikoga može reći da živi američki san i da je iz beznađa, nemaštine i nedođije dospela na listu najmoćnijih žena, ne samo Amerike, nego i sveta, onda je to Opra Vinfri. Svetski poznata voditeljka i autorka najgledanije američke emisije svoj uspeh, slavu i basnoslovno bogatstvo stekla je držeći se recepta: budi najbolja verzija sebe i podeli svoju priču sa svetom. Upravo zato njena verna publika doživljava je kao prijatelja, kao uzor i kao toplu i humanu osobu koja ih je inspirisala da se promene, da pobede strah, da budu ono što jesu i da veruju da sve mogu. Godinama je birala upravo takve goste, obične ljude koji su prebrodili pakao, sve vreme se boreći da stanu na svoje noge i nađu snagu kada je to delovalo nemoguće.

S obzirom na to da ni njena životna priča nije nimalo ružičasta, Opra je izgradila imidž i stekla poverenje publike otvoreno govoreći o svom teškom detinjstvu i bolnom odrastanju, kao i o godinama seksualnog zlostavljanja koje su je učinile promiskuitetnom i nesrećnom tinejdžerkom kojoj se nije smešila svetla budućnost. Privukla je ljude istinom koju je bezrezervno i bez kajanja delila sa sagovornicima. Ničega se nije stidela i nikada se nije uzdigla i postala arogantna bez obzira na popularnost koja je vrtoglavo rasla i bogatstvo za koje kaže da nikada nije bilo presudno. Reklo bi se da je ona jednostavno žena – zmaj, ili se tako se barem čini pred kamerama i na osnovu svega što se o njoj zna.

Opra Vinfri i Oskar de la Renta 2010 Stil moćnih ljudi: Četvrt veka sa Oprom Vinfri

Ova moćna, uspešna žena svoje ime i neverovatnu slavu stekla je iskrenošću i direktnim pristupom prema gledaocima

Međutim, u moru onih koji su istraživali njenu prošlost ne bi li iskopali neku prljavu, dobro čuvanu tajnu koja će razotkriti pravo lice televizijske kraljice, postoje i autori koji tvrde da je tužna priča o njenom životu i siromaštvu čista laž. Poznata novinarka Kiti Keli (Kitty Kelley), koja je objavila nekoliko najprodavanijih neodobrenih biografija poznatih ličnosti i političara, u svojoj knjizi ‟Opra” (Oprah) navodi intervju Oprine rođake koja kaže da se Opra nije valjala u blatu i nemaštini i da je imala sasvim normalno detinjstvo. Kada ju je ta ista rođaka pitala zašto ljudima prodaje laži samo je odgvorila: “To je ono što ljudi žele da čuju. Istina je dosadna.”
Biografija navodi i druge izvore iz Oprine prošlosti koji tvrde da je njena emisija jedna predstava i osuđuju je što zarađuje milione na tuđoj nesreći sve vreme se pretvarajući da je ona iz tog istog koša puna razumevanja i saosećanja.

Ako je verovati “zlim” jezicima, naša filantropistkinja ne voli ljude baš onoliko koliko voli svojih 2,7 milijardi dolara, svoja nepregledna imanja u Kaliforniji i na Floridi, kuće na Havajima i u Koloradu, kao i kredibilitet kakav nema ni predsednik. Jedno je sigurno, za 25 godina Opra je ispratila sve modne krikove od naramenica, prejake šminke i kaubojskih čizama do mokrih lokni, svedenih boja i visoke mode na crvenom tepihu. O njenom uticaju na popularnu kulturu najbolje svedoči termin ‟Oprafikacija” (Oprahfication) koju je “Wall Street Journal” opisao kao “novi oblik terapije kroz javno priznanje intimnih iskustava i ličnih tragedija”.

Imanje Opre Vinfri Montesito Kalifornija Stil moćnih ljudi: Četvrt veka sa Oprom Vinfri

Velelepno kalifornijsko imanje Opre Vinfri, čije se bogatstvo procenjuje na preko 2.7 milijardi američkih dolara


Maša Lopičić je diplomirani filolog i novinar. Ljubitelj knjiga, filmova, pasa i visečasovnog kafenisanja s prijateljima. Vizionar i večiti borac protiv vetrenjača i nepravde.

Editors choice