Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Stil moćnih ljudi: Nit’ manjeg čoveka, nit’ veće dreke

Stil moćnih ljudi: Nit’ manjeg čoveka, nit’ veće dreke

“Ničija nije do zore gorela”, kaže naš narod, a tako se i ispostavilo u utorak 8. novembra kada većina u italijanskom parlamentu nije podržala malog (165 cm), ali žilavog premijera Italije, koji je očigledno predugo obavljao tu funkciju. Ozloglašeni Silvio Berluskoni (Silvio Berlusconi) ostatku Evrope i sveta poznatiji je od bilo kog drugog italijanskog političara, uglavnom zbog skandala koji ne priliče nijednom čoveku, a kamoli nekome ko ima 75 godina i ko je tri mandata bio premijer treće ekonomski najjače zemlje u Evropskoj uniji (EU). Italija je sada Grčkoj za petama u dugovima preko glave, a zvaničnici EU ponovili su više puta da, za razliku of Grčke, nestabilna ekonomska situacija Italije dovodi u pitanje stabilnost čitave EU.

Silvio Berlusconi gestikulira u parlamentu Stil moćnih ljudi: Nit’ manjeg čoveka, nit’ veće dreke

Svoje, vrlo često nedolično ponašanje, je ispoljavao čak i u italijanskom parlamentu

Za ovakvo stanje krivicu sigurno ne može da snosni samo Berluskoni, ali s obzirom na to da je u 2010. proglašen za trećeg najbogatijeg čoveka Italije, čije je bogatstvo procenjeno na devet milijardi američkih dolara, da je tokom dugogodišnje karijere vedrio i oblačio kako je hteo iznenada menjajući zakone koje ni sam nije poštovao i da je više puta osramotio Italiju svojim krajnje nedoličnim i bahatim ponašanjem, ne može se reći da je kao premijer stavio glavu na panj da spase Italiju od ekonomske propasti. Ni blizu. Sudeći po svemu što su mediji o njemu izveštavali ovo je jedan čovek koji ne posustaje ni pred kim i ni pred čim jer jednostavno nema ni savest ni kičmu.

Jedan od onih koji misli da svakog možeš da kupiš, da istinu možeš da sakriješ tako što kupiš medije pa napraviš svoju istinu i da tebi niko ne može ništa jer imaš novac i imaš moć. Međutim, svako ko previsoko leti nisko pada. Ne može premijer jedne zemlje EU da svaku optužbu negira nekom izmišljotinom, a na kritiku odgovara bezobrazlukom i da se diči svojim umišljenim kvalitetima. Ili barem ne može doveka. Dok je odgovaralo, odgovaralo je, ali je većina ipak odlučila da je bilo dosta.

Silvio Berlusconi naslovnica Ekonomist magazina njegovog najveceg medijskog neprijatelja Stil moćnih ljudi: Nit’ manjeg čoveka, nit’ veće dreke

Očajno vođenje italijanske države "krunisao" je dugom od 1900 milijardi evra

Fetiš bahatog čovečuljka je definitivno moć tako da sve što on i njegova porodica imaju, a između ostalog su vlasnici najuticajnijih medija, marketinških agencija, građevinskih firmi i fudbalskog kluba “Milan”, nije bilo dovoljno za Berluskonija. Odlazeći na poslednji zvanični sastanak sa predsednikom, Italije Đorđom Napolitanom (Giorgio Napolitano), Berluskoni je rekao italijanskom listu La Stampa: “Smučilo mi se što više ne mogu da diktiram i sprovodim politiku koju hoću. Sada se osećam uticajnije kao običan građanin nego kao premijer zemlje.” Običan građanin? Silvio, da se ne lažemo, posle 17 godina u politici i svih skandala više nikada nećete biti običan građanin.

Osim bezbroj seksualnih skandala i raskalašnog života koji su obeležili Berluskonijevu karijeru, poznat je i po velikim ulaganjima u svoj fizički izgled. Pošto bivši premijer ima metar i zgaženu kokicu, nije tajna da nosi cipele sa najvećom mogućom petom ne bi li malo porastao u očima javnosti. Uradio je transplantaciju kose, vodi računa o ishrani, a bore sređuje zatezanjem lica i plastičnim operacijama. Najveća slabost pored novca su mu žene, mada razni svedoci njegovih čuvenih “Bunga-bunga” žurki tvrde da ni muškarci nisu isključeni kad se Berluskoni reši da orgija.

Silvio Berlusconi volim volim volim zene Stil moćnih ljudi: Nit’ manjeg čoveka, nit’ veće dreke

Njegove afere sa daleko mlađim, čak i maloletnim prostitutkama, su maltene svakodnevnica u Italiji

Iako ima pejsmejker, Berluskoni kaže da je u punoj snazi i da je izdržljiv koliko i prosečan dvadesetogodišnjak. On ne priznaje nikakve poraze i mnogi svetski mediji navode da je ovo tek početak njegovog kraja jer se ničega neće odreći bez beskrupulozne borbe. Pa zašto da ne? Ta taktika mu je do sada uspevala s obzirom na to da je prošao nekažnjeno i pored svih optužbi za korupciju, utaju poreza i plaćanje za seks sa maloletnicama. Mnogi svetski novinari koji prate Berluskonijevu karijeru tvrde da se toliko dugo održao u politici zbog njegovog stava. On je jednostavno bolesno samouveren. To se najbolje vidi u njegovim nezaboravnim citatima:

“Kao premijer, ja po definiciji ne mogu da budem lažov”.

“Stalno me nazivaju patuljkom, a viši sam i od Putina i od Sarkozija”.

‟Moramo se boriti protiv utaje poreza, ali moramo i braniti one koji to čine, ili kompanije koje naprave grešku”.

‟Samo je Napoleon uradio više nego ja, ali sam definitivno viši od njega”.

‟Ja uvek pobeđujem. To je moje prokletstvo.”


Maša Lopičić je diplomirani filolog i novinar. Ljubitelj knjiga, filmova, pasa i visečasovnog kafenisanja s prijateljima. Vizionar i večiti borac protiv vetrenjača i nepravde.

Editors choice