Nagrađivana stilistkinja, kreatorka i kostimografkinja Patriša Fild (Patricia Field), sve je popularnija i uvaženija u visokim modnim krugovima. Reputaciju jedne od najkreativnijih žena u svetu modnog dizajna i kostimografije izgradila je radeći dugo godina sa četiri junakinje popularne serije “Seks i grad” (Sex and the City). Njen talenat ogleda se u sposobnosti da gotovo ni iz čega napravi nešto potpuno autentično što baš odgovara liku serije ili filma na kojem radi.

Kada radi sa glumcima, Patriša se ne vodi onim što je popularno na pistama i po modnim časopisima, već nastoji da zajedno sa glumcima što više upozna lik koji tumače i pokuša da izgradi stil te ličnosti koju neko treba da interpretira. Tako je oduvek radila sa popularnom četvorkom omiljene ženske serije, a žene širom sveta počele su da usvajaju različite stilove koje je smišljala za svaku epizodu.

Slika 12 Stil moćnih ljudi: Patricia Field, stil je lična stvar i treba da otkriva vašu priču

Patriša Fild i japanska glumica Norika Fudživara na premijeri filma “Seks i grad” u Tokiju

Patriša je, bez sumnje, bila prava osoba za odabir kombinacija u seriji “Seks i grad”, ponajviše zbog toga što je rođena u Njujorku i od 1963. godine aktivno radi kao stilista i dizajner. Šezdesetih godina Patriša je otvorila svoj prvi butik u Grinič vilidžu, poznatom delu Menhetna u Njujorku. Međutim, njene kreacije u to doba nikako nisu mogle da prodru u ono što je bila mejnstrim moda.

Comments