Svet je kroz mnogo vekova upoznao mnogo jakih, stamenih i moćnih žena koje su umele da menjaju čak i tokove istorije. Naravno, mnogo je teže bilo onima koje su pre nekoliko stoleća pokušavale i uspevale da dođu do značajnih položaja, te time utrle put svima onima koje su posle njih dolazile. I uvek, ali uvek se govorilo ne samo o njihovom radu, značaju i svemu što su za sobom ostavljale, već i o njihovom izgledu, lepotu, o onome što su nosile. Da, upoznali smo ih mnogo, što onih koje su obeležile epohe, što one koje su trenutno aktuelne, a kada se o aktuelnostima govori ne može nikako da se zaobiđe britanska premijerka Tereza Mej.

Iako smo u trećem milenijumu koji propoveda i pokušava da sprovede demokratiju i ravnopravnost kao nikada do sada, ipak se retko dešava da žene budu na glavnim pozicijama u jednoj državi, na mestu predsednice, premijerke, ali Terezi je to pošlo za rukom zbog njenih sposobnosti, obrazovanja i odlučnosti koju pokazuje na svakom svom koraku. Tu istu odlučnost odlično ume da pokaže i kada su stil i moda u pitanju, zbog čega je često komentarisana i uzimana za primer kao jedna od zanimljivije, naravno, odlično odevenih dama.

tereza mej 1 Stilska mantra britanske premijerke Tereze Mej za sve moćne žene tereza mej 2 Stilska mantra britanske premijerke Tereze Mej za sve moćne žene tereza mej 3 Stilska mantra britanske premijerke Tereze Mej za sve moćne žene
Comments