Znate onaj narodnjak “najlepša sam posle noći provedene s toboooom“? E pa istina je. Ta svežina u izrazu lica i taj sjaj u očima, ne može se postići šminkom, a prisutni su čak i kad se od uzbuđenja uopšte nismo naspavale.
Kako se izboriti sa stersom zajedničkog buđenja, dok se ne upoznamo, zbližimo, naviknemo? Ovo pitanje ne muči samo estetski demaskiran ženski svet, nego i svakog ko voli jutarnju samoću i mir i ne nalazi ništa prijatno u zajedničkom spavanju i buđenju.
Pa, možda se uopšte ne morate u to upuštati. Ko kaže da treba da spavate u istom krevetu, da ustanete u isto vreme i da zajedno pijete kafu? Možda ćete delovati kao čudak, kad iznesete svoj stav o tome, ali i to je samo nešto što tokom upoznavanja i zbližavanja treba prihvatiti.

couple sex 620 176 1766227a Stres zajedničkog buđenja

Vidite, ta tesna intima je nametnuta. Živimo u malim stanovima, nemamo odvojena kupatila, delimo minimalan prostor sa ukućanima. Takav je standard, pa je i privatnost narušena. Nije istina da takva prisnost održava odnos i partnersku intimu. Pitajte one koji imaju mogućnost da se ujutru sretnu tek kad svako izađe iz svoje sobe i iz svog kupatila.

Ali ako smo stešnjeni ili željni fizičke prisnosti, volimo zajedničko spavanje i radujemo se kad je lice partnera ono što prvo ugledamo ujutru, onda smo verovatno i dovoljno rasterećeni po pitanju zajedničkog buđenja.
Svakako, generalan savet ženama koje će se sutra prvi put probuditi pored nekog muškarca, jeste da se večeras ne maskiraju previše, pa će razlika biti manje očigledna.

Aleksina Đorđević

Comments