Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

1/3

Oni očekuju da pročitamo njihove misli, osećanja i skrivene želje, jer veruju da mi to stvarno možemo – toliko puta su se uverili koliko je teško sakriti nešto što ne žele da priznaju. Koliko god bile intuitivne i vešte u ohrabrivanju muškaraca da nam se otvore i povere, i mi patimo od stereotipa i predrasuda. Možda nam ove smernice pomognu da ih odbacimo.

Oni žude za intimnim komplimentima i pohvalama

Ubeđene da njih uglavnom zanima samo “glavna stvar” i suočene sa tim da muškarci uglavnom uopšte ne razmišljaju kako izgledaju kad se svuku i da su tako komotni i rasterećeni (za razliku od nas) propuštamo da im kažemo koliko su lepi i privlačni, kako obožavamo njihova ramena i ruke, kad nas gledaju “onako” i naravno – kako im je divan i moćan penis.

Takođe žude za intimnošću

Istraživanja su došla do interesantnih rezultata – dečaci u školskom uzrastu su mnogo privrženiji i mnogo više ispoljavaju emocije od devojčica istog uzrasta. A negde u to vreme počinju da osećaju pritisak društva i okoline, da budu muškarci, da budu jaki, da ne “plaču kao devojčice”, odnosno, da ispune stereotipna očekivanja od muškaraca. Nastojeći da se identifikuju sa tom snagom i čvrstinom koja im se nameće, potiskuju želju za bliskim kontaktom, guše svoju emotivnost i prikrivaju svoju potrebu za intimnošću i bliskošću. Umesto otvorenosti, topline i predanosti kojoj su prirodno bili skloni, pojavljuju se strah i odbojnost i unutrašnji konflikti – oni žele bliskost, otvaranje i poverenje, a pokušavaju da ostanu distancirani i zatvoreni, da ih “slabosti” ne bi razotkrile i da ne bi ispali u očima žena (i naročito u očima drugih muškaraca) manje vredni, manje muškarci. Svega toga treba da se setimo kad dođemo u situaciju da se partner povlači u sebe, zatvara i ograđuje i tada treba da mu pružimo ono što samo žena koja voli i koja je voljena može – da ga razumemo, zagrlimo, utešimo (iako se on ponaša kao da mu to ne treba), da ostanemo uz njega i pokažemo mu da je bezbedno za njega da se opusti, da ga nećemo ismejati i odbaciti zbog njegovih strahova i sumnji, već da ćemo ga upravo zbog toga još više voleti.

Editors choice