Kada se osvrneš unazad, obično ti bude žao zbog onoga što nisi uradila i rekla, barem više nego zbog onog što jesi. Kad uradiš nešto pogrešno, barem uvek možeš da se izviniš i zamoliš za oproštaj, a kad ne uradiš, ne možeš ništa. Neke reči mogu da ostanu zaglavljene i pretvore se u toksičan emotivni otpad, ako ih nikada ne izgovoriš. Možda su ove reči namenjene različitim osobama, a možda samo jednoj. Možda te ohrabre, kad ih pročitaš, ili se setiš kome bi šta trebalo da kažeš – da ti jednog dana ne bi bilo žao. 

Nedostaješ mi 

Možda smatraš da nemaš prava da to kažeš nekome, jer vaš odnos nije na tom nivou, jer postoji neka zabrana ili prećutni dogovor. Ali, tako je lako reći nekome ko se najzad pojavio, da ti je nedostajao dok nije bio tu. Zašto je teško reći to isto onom ko to možda ne želi da čuje? Ili si ti sama zaključila da on to ne želi. Pa, budi sebična. Reci mu da ti nedostaje, samo zato što je to istina, a istina ne bira da li će se nekome svideti i da li će biti primerena (jer obično to i nije). Istina uznemirava. 

Mrzim tvoje igre 

Čula si ga kako ti priča o tome šta je radio sa drugima devojkama i pitaš se da li je glup, kad ne shvata da ti je jasno da će to raditi (ili da to radi) i sa tobom? Čitaš ga, jer je providan, nije to nešto čime bi trebalo da se opterećuješ, da promišljaš i analiziraš. To je nešto što uviđaš i što ne podnosiš. Izrazi to, imaš svako pravo. 

Znam te 

Ovo je zanimljivo i tipično za muškarce – godinama nekog poznaješ, a on i dalje zamišlja da ti vidiš onu sjajnu sliku koju on nastoji da projektuje o sebi. A ti znaš sve njegove slabe tačke, njegove okidače, gluposti, nesigurnosti i predrasude. Za ego je vrlo bolno, ali za dušu vrlo lekovito, kada se ta lažna slika sruši. Jer ona je lažna za njega, tebe odavno ne može da zavara i zaseni. 

Comments