Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

1/2

Skloni smo da racionalizujemo svoje nezadovoljstvo u vezi, ili nam odgovara da u odnosu zadržimo izvesnu distancu, jer se bojimo prisnosti i potpunog predavanja. I tada imamo ovakve izjave (koje nećemo čuti od onih koji su u vezi zadovoljni i srećni).

Normalno je da uzbuđenje prestane

Prva strast brzo prođe i treba da prođe, jer nije realno živeti u neprekidnom vandrednom stanju – smatraju oni koje osećanja uznemiruju i koji vole da se stvari ustale, da postanu udobne, da se ustanovi rutina i da odnos bude prijatan, da stvari idu glatko, bez drame i velikih uspona i padova, uz maksimalnu ljubaznost i toleranciju, ako je moguće. Ali, to je ono što nije realno. Ako želiš odnos bez problema, nerealna si. Ako smatraš da osećanja i strast donose probleme koje želiš da izbegneš, u strahu si.

Važnije je biti praktičan nego srećan

To znači da imaš interes zbog koga ostaješ u odnosu i da žrtvuješ osećanja. Možda nemaš šta da zameriše partneru, on je dobar, vredan, voli te i trudi se da ti olakša život, imućan je i velikodušan i na svaki način dobar i predusretljiv. Takvi se ne nalaze na svakom koraku. Jedino što ti se ne sviđa baš (ali navikla si na njega), dosadno ti je sa njim, nemate zajednička interesovanja, a seks ponekad samo odradite ili otrpite. Razlozi zbog kojih si u vezi zaista su sasvim praktični, ali ako veruješ da celog života možeš zanemarivati pitanje srca, i ne razmišljaš o tome da i taj čovek zaslužuje nekoga ko će ga iskreno voleti, život će naći načina da te demantuje i natera te da ponovo izračunaš tu jednačinu praktičnosti i sreće, pa da vidiš šta je važnije i veće.

Oboje mnogo radimo

Da, odrasli ljudi rade i mnogo rade. Nijedan zreo odnos ne odvija se van radne svakodnevice, stresa i jurnjave. Ali ako ne nalazite vreme koje ćete provesti zajedno, onda ne samo što vas posao stresira, nego vam je mnogo važniji od veze. Možda vam oboma tako odgovara – imate nekog, niste sami, koliko da kažete da vodite normalan život. Ali u odnos ne ulažete ni deo energije koju ulažete u građenje karijere, a ponekad zaboravite da uopšte imate partnera, jer živite na isti način kao da ste sami. Veza se neće održavati sama i pući će, čim neko od vas dvoje oseti potrebu za većom prisnošću i kvalitetnijim odnosom, ili sretne nekog sa kim to možda može da ima.

Editors choice