Hot topics

Zašto besprekoran izgled više ne podrazumeva skrivanje svog pravog izgleda?

Poštovanjem pravila moguće je doći do željenog izgleda

Stres kao uzrok depresije i anksioznosti: Kako da vratiš ravnotežu u svoj život?

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Moderna umetnost u filmovima Pedra Almodóvara

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Bajkerski, rokerski, hipi izgled

Imidž koji iskazuje pripadnost nekoj supkulturnoj grupi (pokretu, ideologiji), nikad ne izlazi iz mode. Naravno, dozvoljeno je i koketirati sa ovakvim izgledom, ili čuvati bajkerski “kostim” za moto-skupove, koncerte i slične događaje. Vaša stara crna kožna jakna sa nitnama neće postati demode i možete je nositi i sledećih deset godina (ako vam u međuvremenu dete ne odraste i ne otme vam je).

Majice sa slikama legendarnih albuma legendarnih muzičkih grupa takođe ne zastarevaju, a hipi izgled je iz godine u godinu sve popularniji – lepršave tunike i haljine, zvonarice, široke pamučne košulje, bezbroj perlica, marame, mali (Lenonke) i veliki okrugli cvikeri (Dženiske), kao i cipele i čizme sa platformama, ili letnje sandale sa kaiševima, mogu se kupiti svuda i možete “skinuti” izgled neke rok zvezde iz sedamdesetih godina prošlog veka i – biti savršeno moderni.

Vodite računa prilikom “kostimiranja” – možete koristiti detalje umesto celog “kompleta” i uklopiti ih u svoj jedinstven stil. Ne želite da izgledate smešno, ili kao neko ko živi u “dobrim starim vremenima”.

Kratke čizmice

Ako vam visoka sara ne pristaje, jer imate suviše jake listove, ili kolena stvaraju nezgodnu “krivinu” kad su naglašena ovom obućom, ili nemate dovoljno duge noge, ili prosto ne volite visoke čizme, one kratke su uvek pravi izbor. Pokrivaju zglobove, možete ugurati pantalone u njih, ili ih nositi preko, mogu da budu sa stabilnom višom petom ili ravne i izbor boja i modela je ogroman.

Trenerke

Trenerke možete nositi u svakoj opuštenoj prilici – za šetnju, odlazak u nabavku, izlete, po kući. Preko vikenda, možete nositi samo trenerke i uživati u udobnosti iako se ne bavite nekim sportom. I trenerke mogu sasvim lepo da vam stoje, ako odaberete one koje najbolje prikrivaju nepravilnosti i omogućavaju vam da “prikažete prednosti”.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/thestylestalkercom

Brankica Milošević

Editors choice