Dobra veza nije jednostavno dobra sama od sebe – u njoj učestvuje dvoje ljudi, koji se trude da jedno drugom izraze ljubav, privrženost, razumevanje i poštovanje, a to se radi na mnogo jednostavnih načina. Parovi u zdravim i srećnim vezama stalno razmenjuju reči podrške, komplimente i pozitivne izjave. I umeju da se izvine i traže oproštaj za svoje greške.

Ovo su izjave koje treba da uvedete u svakodnevni partnerski rečnik:

Računaj na mene

To podseća drugu osobu da nije sama i da se u bilo kojoj situaciji može osloniti na partnera, da ima nekog ko joj čuva leđa. I toliko je dobro čuti ovu rečenicu, nikad ne dosadi. Naravno, ona treba da bude istinita i opravdana delima u praksi.

Kako mogu da ti pomognem?

Ponudite partneru pomoć u bilo čemu što radi, naročito ako se žali da mu ne ide – ponekad je dovoljno samo pokloniti pažnju i saslušati problem, a dok ga izlaže, druga osoba sama pronađe rešenje. Ponudite pomoć i ako realno ne možete nešto konkretno da učinite, jer to je izraz podrške i mnogo znači – pre svega, to znači da ste u istom timu.

Super izgledaš

Komplimenti izgledu partnera nikada nisu suvišni. To što uvek vidite na partneru nešto što možete da pohvalite i što vam se sviđa, održava nivo prisnosti i privlačnosti – svako voli da zna da se (još uvek) sviđa svom partneru.

Comments