Koristiš specjalne mešavine šampona za masnu i tanku kosu i osetljivu kožu i trudiš se da šamponiraš samo koren kose – kondicioner nanosiš strogo na krajeve. Jer ako razvučeš regenerator neoprezno po celoj glavi, nećeš nikada uspeti da ga ispereš dovoljno dobro, da ti se kosa ne slepi čim je osušiš i da ne poželiš odmah ponovo da je opereš.

Isfeniraš se, natapiraš, nalakiraš – frizeri su probali na tebi sve trikove. I imaš frizuru, možda cela dva sata. To kako se svaki napor pretvoren u frizuru na tvojoj glavi raspadne za najkraće vreme, prosto je magično. Vredi snimati taj proces, i pustiti ga ubrzano.

Moderne frizure te bacaju u očajanje – razmišljaš najozbiljnije o dva ekstremna izbora. Jedan je presađivanje kose, a drugi perika. Umeci i dodaci ništa ne umeću i ne dodaju tankoj i retkoj kosi, osim još jada i bede. Ali probaj sa perikom, stvarno. Barem zimi možeš da je nosiš i da treseš raskošnim loknama, iako nisu tvoje. Ionako bi nosila kapu.

kosa 2 1 Stvari koje razumeju samo devojke sa stvarno tankom i retkom kosom (BLOG)

Statički elektricitet je zadužen da ti se naruga i natera da se stidiš i nerviraš. Nekome se diže desetak dlaka od elektriciteta, pa je malo čupav, a tebi kad se podigne desetak dlaka, izgledaš kao metla uključena u struju.

Jedinu utehu donosi pogled na ćelave muškarce. Idu tako svetom bez kose i bez blama, totalno rasterećeni. Ćelavi, pa šta? Ti imaš kosu. Kosicu. Makar nisi ćelava. A kad pomisliš da postoji i ženska ćelavost, shvatiš da si sasvim dobro prošla sa tom količinom kose.

Ukoliko imaš lepo oblikovanu glavu, možeš da se ofarbaš u plavo (najbolja boja za retku kosu) i da se ošišaš najkraće moguće, a možda i da obriješ lobanju, ako imaš hrabrosti i ekstravagancije da to poneseš i da se osećaš ženstveno. Kad je ta kosa već tako tanka i retka, budi ekstremna i izvuci najbolje iz svog izgleda.

Fotografije: unsplash.com

Aleksina Đorđević

Comments