Možda ne možete da priuštite sebi onoliko samoće koliko vam je potrebno, pa je smatrate najvećim luksuzom, žudite za njom i ne dozvoljavate nikome da vam pokvari planove, kad se najzad domognete vremena i komocije. A možda je samoća vaš način života koji negujete i čuvate od spoljašnjih upada, koliko god možete. Niste vi asocijalni, samo niste čoporativni i posle mnogo dnevnih interakcija sa ljudima imate potrebu da vas niko ne uznemirava, ne prekida i ne meša se u tokove vaših misli i raspoloženja. Ovo su stvari koje praktikuju, kojima teže i cene ih samo oni koji se osećaju kao i vi.

Radujete se vikendu koji ćete provesti sami, kao što se drugi raduju nekom egzotičnom putovanju. Nema boljeg provoda od toga da čitava dva dana možete da radite šta hoćete i ne morate da radite ništa.

srecna zena Stvari koje razumeju SAMO zaljubljenici u samoću

Slušanje muzike, čitanje, gledanje serija i filmova, za vas je zanimljivije i uzbudljivije od svakog izlaska. Vama nije potrebno da delite utiske, da biste potvrdili svoj doživljaj.

Uopšte vam nije jasno zašto nekome treba društvo da bi otišao u restoran na ručak, u bioskop, pozorište, na koncert. Kao da je dozvoljeno uživati u nekom javnom i kulturnom sadržaju, samo ako imate nekog da vam pravi društvo. Kao da svi ti ljudi oko vas nisu društvo. Utoliko bolje što ne morate da razgovarate s njima.

Comments