Savremeni dejting je užas, uglavnom srećete sirove, ograničene i oštećene muškarce, gubite silnu energiju na prve sastanke, kojima nikada ne date drugu šansu, ili, još gore od toga, neko vam se stvarno dopadne i imate beskrajnu konverzaciju preko Interneta, a nikada se ne upoznate, jer taj neko nikada ne preuzme inicijativu i sabotira vas kad vi pokušate. Da li su zaista svi dobri već zauzeti? Vrlo moguće. Ili su postali dobri, zato što su ih žene na vreme uzele pod svoje? Vrlo moguće. Uglavnom, isprobaćete sve stepenike  spuštanja standarda i povećavanja tolerancije, koji vas generalno vode na dno, gde vam se niko i ništa ne dopada i gde radije birate da se povučete i ostanete sami. Usput iznivelišete svoje standarde, unormalite svoja očekivanja, definišete vrednosti koje neko mora da ima da biste mogli da ga poštujete i ne pravite kompromise sa tim. 

Mali krug bliskih prijatelja je vaš sistem podrške – to su oni kojima bi bez razmišljanja poverili svoj život i koji isto osećaju prema vama. Poznajete se i volite i nema toga što biste oklevali da im kažete ili da za njih uradite. Prošli ste sa njima kroz razne životne periode i ta prijateljstva opstaju kroz vreme. Takvi prijatelji su vaša porodica, ona koju ste birali i koja je izabrala vas i uvek možete na njih da se oslonite. 


Jasno vam je da mnogi stupaju u brak iz pogrešnih motiva, jer i sami razmišljate o tome da bi možda trebalo da prihvatite prvog ko želi da ima nešto sa vama, ako ne želite da ostanete sami. Ali, vas samoća ne zastrašuje, jer vidite da druga osoba ne može biti izvor sreće i stabilnosti, već to svako mora sam pronaći u sebi. Ni roditeljstvo vam ništa ne garantuje i ne obezbeđuje stabilno mesto u životu, samopoštovanje i ispunjenost. Možete imati dete kad budete za to spremni, a ne morate biti u braku da biste se ostvarili kao majka. Pitanje je da li to zaista želite i imate li dovoljno hrabrosti da odbacite sve konvencije i napravite svoje autentične izbore. 

Naslovna fotografija: instagram.com/couples_magazine

Brankica Milošević 

Comments