Brojevi vas ne definišu

Broj lajkova, broj godina, broj pokušaja i pogrešaka – ostavite se sabiranja i računanja, brojevi vas ne definišu. Možete imati 50 godina i biti devojčica u srcu, možete imati hiljade lajkova i pratilaca, a da ta “slava” ne donosi vašem životu nikakav kvalitet. Bitno je ono što je bitno – dobrota koju osećate u srcu, koja vas povezuje sa ljudima, ljubav i pažnja koju dajete i pružate, vreme i energija koju ulažete u ono do čega vam je stalo. 

Upoređivanje sa drugima je oblik samopovređivanja 

Nemojte to da radite sebi. Ne upoređujte svoje telo, svoj izgled, svoj način života, svoja postignuća sa drugima. Jer, kad to radite, postoje dva načina – ili vidite one kojima je teže nego vama (to vi tako procenjujete, da nisu daleko stigli), pa se tešite time da nije vama najgore, ili vidite one kojima sve ide bolje i imaju više svega i onda ste puni bespomoćne zavisti i osećanja da život nije fer. Vi imate šta vi imate i to je nešto što nema niko drugi, jer neko drugi bi na vašem mestu imao nešto drugo i bilo bi mu važno nešto drugo i očajavao bi i radovao se zbog drugih stvari. Vrednujte svoj život, gledajte svoja posla i uvek se setite da ste na svom putu i da odmičete svojim tempom. 

Ništa se neće promeniti ako vi to ne promenite

Ništa neće doći samo od sebe, niko neće doći da vas spase, ništa se neće promeniti i prosto postati bolje, ako ne radite na tome, ako ne krenete dobrim i boljim stvarima u susret. Radite na sebi, upoznajte sebe, razrešavajte svoje predrasude i toksična uverenja – tako krećete ka promeni koju priželjkujete. Možete sve što hoćete, kad znate šta hoćete. 

Naslovna fotografija: instagram.com/matildadjerf

Brankica Milošević 

 

Comments