Mnoge stvari komplikuju tvoj ljubavni život, nigde nema uputstva za upotrebu, niko ne može da ti objasni zašto se neke gluposti ponavljaju, zašto ljudi dodatno komplikuju, umesto da pojednostavljuju, zašto se rastaju oni kojima se vole, zašto parovi ostaju u vezama bez ljubavi… Ne postoje tačni odgovori na ta pitanja, a ti treba da se snađeš sama sa sobom i sa iskustvima koja stičeš i da se postaviš onako kako je za tebe najbolje. Evo nekih jednostavnih saveta, koji ti mogu pomoći da se orijentišeš.

Budi to što jesi

Ali to si već čula i pitaš se zašto je to uvek savet broj jedan? Zato što je to najteži i najkompleksniji koncept, jer kad ti se neko sviđa, kad prorade leptirići, kad te obuzme hemija, onda prilično gubiš glavu i nemaš pojma ko si i kako da budeš to što jesi. Prilično je teško biti zaljubljen i ostati svoj, ali je neophodno. Biti to što jesi u vezi, znači biti u skladu sa svojom prirodom, poznavati i priznavati svoja osećanja, ne pokušavati da budeš neko drugi, ko bi se, po tvojoj proceni više sviđao tvom dragom. Zvuči jednostavno, ali se u praksi, kao i sve drugo što se tiče ljubavi, neobično komplikuje. Ako te ljubav dovede u situaciju da biraš između sebe i svog voljenog, tada biraš sebe, oslanjajući se jedino na svest o tome ko si. A ljubav te ponekad dovodi u takve nemoguće situacije i zato je tako važno da budeš to što jesi.

Ne pretvaraj se da poznaješ ono što njega zanima

Možda je sportista ili ima neki specifičan hobi, a ti u to uopšte nisi upućena i ne zanima te. Normalno je i pristojno da pokažeš interesovanje i da se donekle upoznaš sa onim što njega zanima – da proširiš sopstvene vidike, ali ne treba da se bojiš da ćeš ispasti glupa ako o tome ništa ne znaš, ili da ćeš biti odbačena ako te to ne zanima. Neguj sopstvena interesovanja i obrati pažnju na to koliko je on radoznao u pogledu stvari koje tebe angažuju.

veza 1 Stvari koje treba da znaš o dejtingu kad imaš dvadeset
Comments