Kao što je vama potrebno da čujete pozitivne stvari od svog partnera, da vam verbalno potvrdi da ste mu važni, da vas razume i poštuje, tako je i njemu potrebno to isto. Recite mu sledeće stvari, kako bi mu pokazale da ga volite i razumete.

Cenim te

Cenim to što si uradio za mene, poštujem tvoju odluku, veoma cenim tvoj karakter, poštujem te zbog tvog stava – i sve ostale varijante u kojima ćete mu jasno reći da ga cenite zbog onog što jeste, da ga podržavate i da vam se sviđa način na koji razmišlja i rešava stvari.

Razumem

Kad prolazi kroz teške trenutke nije mu potrebno da mu govorite šta je trebalo da uradi, ili šta može da preduzme, ili da ga kritikujete na bilo koji način. Potrebno mu je da pokažete razumevanje i empatiju i da mu dozvolite da se na svoj način izbori sa onim što proživljava.

Uzmi za sebe vreme koje ti je potrebno

Možda želi da otputuje negde bez vas, ili mu je svakodnevno potrebno da malo bude sam i rastrzan je između svoje potrebe i straha da vas ne uvredi i ne povredi. Ukoliko vi nemate tu istu potrebu, teže ćete ga razumeti, ali dužni ste da pokušate i da mu date dozvolu da uzme za sebe ono vreme koje mu je potrebno.

partner 31 Stvari koje vaš partner želi i treba da čuje
Comments