Zrela žena stavlja sebe na prvo mesto i time sebi mnogo olakšava – ne dešava joj se da ulaže u toksičan odnos, iskrena je i neposredna u onome što želi i ne želi, nema iluzije, ne gubi vreme. Ona je spremna za konstruktivno partnerstvo, a ne za ustupke i žrtvovanje – jer je reč “kompromis” prestala da tumači pogrešno. Ona zna sve o sebi i rešena je da živi za sebe i da uživa u svom životu. I dalje želi ljubav, nežnost i toplinu, ali više nije ona koja voli više i daje više.

Ne čeka njegovu poruku

Ona zove da pita zašto joj ne odgovara na poruke i zašto se ne javlja – a ako on nije imao vremena da je obavesti da je zauzet, ili ne odgovara na poziv, onda ona više ništa i ne očekuje od njega. Jer je naučila (na teži način) da ne ignoriše signale o tome da je muškarac nepouzdan, nedovoljno zainteresovan, površan – i više nema nema posla sa takvim tipovima.

Ne oprašta škrtost i poslovni neuspeh

Zrela žena ulazi u emotivne odnose sa zrelim muškarcima, za koje nema opravdanja ako ne umeju da se ponašaju prema ženama i ako su neuspešni u poslu. Ukoliko joj ne kupi poklon za rođendan, ili je nemaran ili je cicija, a ni jedno ni drugo ne prolazi. Ako do svog zrelog doba nije izgradio karijeru, pronašao sebe i postao finansijski nezavistan – ona ga neće izdržavati, to je sigurno.

Ne prelazi ćutke preko stvari koje joj smetaju

Ona neće zvocati i dosađivati mu stalnim primedbama i kritikom, ali ako joj se nešto ne dopada, ne prija joj ili je plaši, reći će odmah i bez uvijanja – neće čekati da on primeti njenu nelagodnost, niti će se praviti da je sve u redu.

Comments