Prethodni deo teksta pročitajte ovde.

Kad počnete da se osećate odraslo, to znači da ona zbunjena devojčica u vama više nije zbunjena, da ste se prilično očistili od gluposti kojima su vam punili glavu, da ste mnogo naučili o sebi i da prihvatate i volite sebe onako kako to ranije niste umeli. A to isto tako znači da ste spremni i sposobni da se zauzmete za sebe na svim poljima i na svaki način. Što takođe znači da nekim stvarima jednostavno pokažete srednji prst i pregazite ih – jer više nemaju moć da vas zbunjuju, izazivaju vam osećaj krivice i zagorčavaju život.

Srednji prst odbacivanju toksičnih osoba

Dovoljno dugo ste bili spremni da svakome date šansu, a zatim i drugu šansu, a možda i treću. Uvek ste se pitali da li je do vas i da li ste učinili sve što ste mogli da odnos funkcioniše, niste hteli da odustanete i smatrali ste sebe hrabrom i borbenom osobom. Pa, srednji prst i toj vrsti hrabrosti i borbenosti! Sad znate bolje. Ne treba da se borite da zadržite one koji vam piju krv i zagorčavaju život, koji vas truju emotivno i mentalno, niti treba da ginete oko njih da biste im pomogli. Niste vi ničiji spasilac i vaš posao je da čuvate sebe i svoje zdravlje, a to je dovoljno posla za svaku odraslu osobu.

zena 2 Stvari kojima samo pokažete srednji prst – kad ste odrasla žena (2. deo)

Odjeb kajanju i greškama

Jednog momenta shvatite da kad ste se onako strašno zeznuli, doneli najgoru odluku u životu, napravili najgori potez i najveću glupost, zbog koje ste kinjili sebe godinama – da ste zapravo uradili ono za šta ste bili sposobni u tom trenutku. Da ste umeli bolje, pametnije, ozbiljnije, staloženije, racionalnije, kontrolisanije, opreznije, svesnije – uradili biste tako. Niste mogli. Tačka. Negde mora da se stavi tačka na okrivljivanje sebe, na kajanje i na posipanje pepelom zbog grešaka iz prošlosti. Sada ste odrasla cura i sposbni ste da stavite tačke i da ih pojačate srednjim prstima, jer više ne želite da kinjite sebe i budete destruktivni. Prihvatanje, oproštaj i – odjeb.

Comments