Krema za sunčanje ne sme da ima štetne sastojke

Neki proizvodi koji nam služe kao zaštita od sunca, koriste hemikalije poput oksibenzona i oktinoksata, koji sem što nisu dobri za nas, nisu ni za morski život u kojem toliko uživamo. Od januara ove godine, na Havajima su čak i zabranili da se proizvode preparati za zaštitu od sunca, koji u svom sastavu imaju ta dva sastojka. Takođe postoje i preparati koji sadrže i minerale na bazi titan-dioksida koje prati velika kontraverza u poslednjih nekoliko godina, jer naučnici tvrde da prilikom udisaja mogu imati kancerogeno dejstvo. Baš iz tog razloga, kompanije su se okrenule veganskim i prirodnim kompozicijama koje štite ne samo kožu, već i životnu sredinu. Gledajte deklaraciju pre nego što se odlučite za neki proizvod koji ćete naneti na svoju kožu.

Izaberite kremu za sunčanje koja odgovara vašem tipu kože

Ukoliko imate problema sa prevremenim stararenjem kože, postoje i anti-age preparati koji u sebi sadrže zaštitu od UV zračenja. Pored kratkog i dugog lanca hijaluronske kiseline, koja će vam smanjiti znakove starenja, ovi preparati će vas čuvati i od sunca. S druge strane, ako vam je koža sklona alergijama, izaberite preparat koji u sebi sadrži formule sa alfa-glukozilrutinom. Oni će vas i zaštiti i pomoći vam da sprečite alergije koje izaziva sunce.

Ukoliko imate masniji tip kože koja je sklona aknama, trebalo bi da izabere preparat koji u svojim sastojcima ima formulu koja sadrži sebum regulatornu tehnologiju i reguliše lučenje sebuma. Brzo ćete videti da ona upija višak masnoće i pruža dugotrajni efekat.

Naslovna fotografija: unsplash.com

Tamara Mladenović

Comments