Zašto baš suncokreti na jelci? Trend je trend i o tome se ne raspravlja mnogo. Međutim, zapitali smo se zašto su baš suncokreti odabrani da krase neke od najlepših jelki ove godine. Da li ste znali da su neki narodi hiljadama godina smatrali da je suncokret simbol radosti, života, dugovečnosti i odanosti? Druge kulture smatraju da suncokret simbolizuje energiju i vitalnost. Mudrost, plodnost, zdravlje, sreća i radost – sve to zajedno vezuje se za suncokret. Takođe, naši davni preci smatrali su da suncokret može da popuni neke praznine koje osećamo u sebi, što bismo u današnje vreme rekli može pozitivno da utiče na naš prostor, ublažavajući nam simptome depresije i lošeg raspoloženja. Negativne energije neće biti ukoliko u svom domu imate cvet suncokreta – bar se tako veruje.

I – da li sada imate dovoljno razloga da svoj dom, odnosno jelku ukrasite ovim cvetom? Ako baš volite suncokrete onda vaša jelka može biti ukrašena desetinama suncokreta, međutim, ukoliko verujete da će vam suncokret nešto dobro doneti, a ipak ne želite da menjate tradiciju, i jedan mali cvet biće dovoljan da vaša jelka sasvim promeni izgled.

Uživajte u praznicima, budite uvek okrenuti sunčanoj strani života i težite radostima i sreći i u novoj godini. Neka vas suncokreti na vašoj novogodišnjoj jelci stalno podsećaju na to.

Naslovna fotografija: instagram.com/bohipsy_

Jelena

Comments