Koliko god volela svoj posao, mislim da je krajnje legitimno da vikend volim makar za nijansu više, zar ne? Ne samo da mogu da se naspavam kao čovek, već ta dva slobodna dana mogu da isplaniram onako kako najviše volim – jednostavno ih ispunim putovanjima! I da se razumemo, ne moraju to da budu neka luksuzna i egzotična putovanja. Naprotiv. Meni je dovoljno da makar malo promenim sredinu i dobijem savršeni mini odmor o kome maštam još od ponedeljka, kako kročim u kancelariju! Da, priznajem, kriva sam. (smeh)
Elem. Prošlog vikenda je moj prst (znaš, zatvoriš oči, vrtiš prstom iznad karte i nasumično odabereš destinaciju) pao na Mađarsku i njenu prestonicu Budimpeštu. Već sam imala prilike da je posetim i to u jeku “najluđe” noći kada je atmosfera bila sasvim u skladu sa prethodno navedenim epitetom, ali nije mi bio problem da se ponovo spakujem i krenem put ovog prelepog grada na Dunavu. Bez obzira na to da li imaš novca da obiđeš sve znamenitosti Budimpešte ili ne, čak je i sama šetnja ovim gradom krajnje magična. I sasvim dovoljna da osetiš njen temperament. Kreneš polako Vaci Utcom, skreneš u bilo koju sporednu ulicu i izbiješ na neki od veličanstvenih mostova koji spajaju Budim i Peštu, ako si baš raspoložena za šetnju u opciji je i obilazak Trga heroja ili Citadele ili zamka Vajdahunjad… Budimpešta ima toliko toga da ponudi! Nikako ne smeš propustiti ni noćno krstarenje Dunavom kada imaš utisak da ti je cela Budimpešta na dlanu, a veličanstveno osvetljenje koje krasi ne samo mostove već i najistaknutija dela arhitekture, čini da zaista ostaneš bez daha. Ma, kakav Pariz, Budimpešta je grad svetlosti! Osim arhitekture kojom me je mađarska prestonica definitivno osvojila, moram da priznam da je dodatne poene od mene kao gurmana dobila i zbog preukusne hrane. Njihov gulaš je zaista prste da poližeš! I da – njihova ljubav prema kafi i uključivanje ovog toplog napitka u skoro svaki obrok me je posebno oduševilo!
Nema sumnje da u Budimpešti možeš videti zaista dosta toga, u zavisnosti od svojih interesovanja i ukusa. Ne sumnjam da ćeš svoj vikend u ovom gradu ispuniti onako kako tebi najviše odgovara, ali ako kao i ja putuješ na makar dva dana, jako je važno gde ćeš odsesti. Na kraju dana, nakon silne šetnje i obilazaka, želećeš mesto koje je kao stvoreno za odmor i relaksaciju, zar ne? Sa istom mišlju sam i ja krenula na put i baš zbog ovoga i odabrala hotel Aquaworld Resort.

Kako da provedeš savršen vikend u Budimpešti BLOG Sve što ti je potrebno za savršen vikend u Budimpešti (BLOG)
Comments