Dejting stručnjaci imaju pune ruke posla – mnogo usamljenih, u svim životnim dobima i fazama, želi da pronađe odgovarajućeg partnera. Godine ne treba da vas obeshrabre, naprotiv – bilo da se vraćate u igru posle razvoda ili udovištva, ili još niste pronašli pravu osobu, vaše godine i životno isksutvo su prednost. Biće vam lakše da definišete ono što želite u odnosu, jer to je prvi na spisku saveta stručnjaka.

Definišite ono što želite

Želite nekoga ko je prošao kroz slično iskustvo kao vi, ima za sobom brak i decu, jer očekujete da će imati razumevanja za to što su vam deca prioritet? Budite načisto sa tim. Kao i sa tim da li dolazi u obzir rađanje još jednog deteta – ili je to baš ono što želite? U četrdesetim verovatno znate na čemu ste i šta možete i čemu težite i možda vas više ne interesuje ambiciozan muškarac koji će vam obezbediti udoban život, nego stabilan i pouzdan čovek, kome treba ljubav i privrženost i koji je spreman da stavi privatan i porodični život ispred poslovnog – ne želite nekog ko juri svoje snove, nego nekog ko ih je dostigao. Ili vam je potreban partner za zabavu, putovanja, dinamičan i uzbudljiv odnos, za koji ne zamišljate da će biti trajan, već da će vam omogućiti da proživite ono što smatrate da ste propustili… Kakve god da su vaše potrebe, definišite ih – kad znate šta vam je najvažnije, lakše ćete to pronaći i prepoznati.

Ne bojte se tehnologije

U današnje vreme, svi koriste dejting aplikacije – nemojte misliti da je to samo za mlade. Neka istraživanja pokazuju da se čak 40 procenata parova upoznaje na mreži, pa zato prevaziđite svoj otpor ovom “robotskom” pristupu i otkrijte njegove prednosti. Bezbedno okruženje – ne morate da pristanete na susret, ako vam komunikacija preko mreže ne uliva poverenje i izaziva interesovanje, mogućnost da nekoga zaista malo upoznate, pre nego što se sa njim sretnete, kao i mogućnost da u startu odbijete one koji vam se ne dopadaju. Budite spremni na to da će verovatno biti više onih koji vam se ne dopadaju, ali to ne treba da vas obeshrabri – zamislite da ste sa svima njima izašli i osećali se loše na sastanku i još gore pri povratku kući. To sve izbegavate jednim klikom. Naravno, potrebno je da odaberete kojoj aplikaciji ćete se pridružiti i kako ćete se predstaviti – budite realni, stavite fotografije na kojima izgledate dobro, ali ne tako da ne ličite na sebe u prirodi i uopšte, držite se istine, u svim informacijama koje se traže.

Comments