Dakle, cilj hipnoterapije je da dođemo u stanje gde ćemo biti, da tako kažem, otvorenije za sugestije. Samim tim ćemo prihvatanjem tih sugestija dobiti pozitivne promene ili neka rešenja do kojih nismo uspevale same da dođemo. A to ćete postići tako što će vas hipnoterapeut dovoditi do stanja relaksacije. Nudiće vam nove obrasce i modele ponašanja i razmišljanja, kao rešenje na problem zbog kojeg ste došle i objasniti vam kako da se nosite sa tim kada ste potpuno budne i svesne. Tako ćete doći do željenih promena koje same niste mogle da rešite. Postaćete motivisane i uz više samopouzdanja, rešićete se nekih strahova, jer će vaše telo razgovorom misliti da mu se to stvarno događa, a zapravo je sve imaginarno. Stoga, jasno je zašto su istraživanja pokazala da hipnoterapija dovodi do najbržih rezultata. Nakon ovog tretmana bićete opuštene, mirne i osećaćete se prijatno.

Hipnoterapija, takođe, doprinosi našem boljem zdravstvenom stanju. Istraživanja i studije su pokazale da poboljšava energiju, pomaže u ublažavanju određenih bolova, a verovale ili ne, može da vam pomogne ukoliko želite da se odreknete nezdrave hrane! Zbog ovih snažnih benefita, sve je popularniji ovaj metod, posebno kod žena! Dakle, može da leči anksioznost, poboljša spavanje i pomogne u rešavanju i lomljenju loših navika poput pušenja ili opsesivnog prejedanja.

Na vama je da pronađete licenciranog vrsnog hipnoterapeuta. Izaberite cilj ili problem koji želite da postignete ili ublažite, a hipnoterapeut će vas voditi kroz ovakav put i pomoći vam. Posvetite se tome da zaista iskreno pružite šansu ovom tretmanu. Mnogi ljudi primete razliku već nakon prvog tretmana. Sjajno, zar ne?

Naslovna fotografija: instagram.com/aggie

Anja Dragović

Comments