Kontroverzna muzičarka, i ikona svih “sad girl” devojaka na internetu, nakon knjige poezije “Violet Bent Backwards Over The Grass” koju željno iščekujemo i uspešnog albuma “Norman F***ing Rokwell!” najavila je novi album – Chemtrails Over the Country Club. Lana Del Rey je tizovala izlazak novog albuma već dan nakon izlaska pethodnog, ali tada uz mnogo manje detalja. Sada je na svom Instagram nalogu počela aktivnije da promoviše novi album koji nam priprema, i prikazala sam je čak i kratki backstage video sa snimanja spota za singl kojim će ga najaviti. Lana je veoma uzbuđena oko ovog projekta za koji nam kaže da dolazi uskoro, ali još uvek nije otkrila tačan datum kada ćemo moći da očekujemo celokupan album.

Uz tizer sa seta, Lana nam je najavila i nazive nekoliko budućih singlova sa albuma, koji obećavaju melanholične hitove u njenom prepoznatljivom stilu, a to su “Let Me Love You Like a Woman” i “Tulsa Jesus Freak”. Ipak, zbog situacije koju je prouzrokovao Covid19, kao i zbog želje da na album doda osmi singl pod nazivom “Dealer”, Lana već neko vreme odlaže, odnosno pomera datum izlaska albuma. Iako su isprva fanovi bili zabrinuti što nema novih vesti o tome kada mogu da ga očekuju, oni, naravno, i dalje ne odustaju i verno prate svaki njen naredni Instagram post. Lana je oduvek važila za ekscentričnu i mističnu osobu na muzičkoj sceni, bajkovitu, tužnu devojku koja priča o lošim momcima i tužnim ljubavima – pa je tako u njenom stilu da i po pitanju objavljivanja nove muzike ostane tajanstvena. Ona oko svoje ličnosti gradi celokupnu atmosferu, pa tako ne možemo biti vezani samo za njene tekstove niti muziku, već za kompletnu estetiku i osećaj koji nam pruža dok je slušamo.

Lana je bila idol svake devojke koja se osećala “drugačijom”, njene fotografije sa cvetnim krunama i cigaretom u rukama obeležile su internet, kao i svaki Tumblr blog 2012. godine, kada je izdala svoj drugi, i možda najčuveniji album – “Born to Die”. Ovaj album slušao se na repeat među svim studentkinjama mog umetničkog fakulteta, svako ga je imao u memoriji telefona i nije bilo alternativne žurke u gradu na kojoj niste mogli čuti hitove kao što su “Video Games“, “Blue Jeans” i naravno – “Summertime Sadness“. Mislim da i dan danas znam reči svake od ovih pesama napamet, a blaga nostalgija uhvati me kad god ih čujem.

Na muzičkoj sceni Lana Del Rey ostaje jedinstvena pojava, koja kroz tekstove istražuje i onu mračniju stranu naših želja koju možda krijemo, i koja nije toliko zastupljena u muzici današnjice. I samim tim, koliko god joj bilo vremena potrebno da iznenadi novim albumom, njeni fanovi će ga verno čekati.

Naslovna fotografija: instagram.com/lanadelrey

Jovana

Comments