Izjednačavamo lepotu sa fizičkim izgledom, jer živimo u vizuelnom svetu, koji više od svega ceni reklamu, brend, imidž, nastup, predstavu – sve ono što svako može da vidi, a da se ni malo ne udubi i ne pogleda ispod površine. Ponesemo površne utiske o lepoti i odemo, ne razmišljajući da li je ta lepota došla iz neke dubine, ili samo reflektuje našu sopstvenu površnu glad za lepotom, na svojoj glatkoj i sjajnoj površini. I kad pogledamo sebe u odnosu na standarde koje današnji pojmovi o lepoti postavljaju, nismo zadovoljne. Stalno hoćemo nešto da popravljamo. Moramo da smršamo. Da zategnemo zadnjicu. Da osvežimo frizuru. Našminkamo se drugačije. Sakrijemo nedostatke, istaknemo prednosti. Zaboravljamo da samo pustimo unutrašnju lepotu da sija. Brinemo li se da je uopšte nemamo? Ili da nikako neće doći do izražaja, pored sveg onog glamura, koji sprovodi sva druga lepota oko nas? Nesigurne smo, a nesigurna žena nije svesna svoje prave lepote. Da se preslišamo, zašto smo lepe trajno, zračeći, iznutra?

Stvaramo lepotu

Ustanemo i otvorimo prozor, namestimo krevet, napravimo red ne razmišljajući, još dok smo sanjive i sednemo da pijemo kafu i da uživamo. Napravile smo atmosferu za početak dana. Lepo smo počele dan. Stvorile smo lepotu, a da nismo ni stigle do ogledala i oblačenja. Volimo da oko nas bude lepo, prijatno, udobno i u stanju smo to da stvorimo, složimo, uredimo, očas posla – jer lepota izvire iz nas i ogleda se u našoj neposrednoj okolini, za početak.

Kosa1 Sve zbog čega smo lepe TRAJNO, a ne samo fizički

Dajemo ljubav i pažnju

Spremne smo da saslušamo nekoga i pokušamo da mu pomognemo, iako smo u situaciji u kojoj ne možemo same sebi da pomognemo. Ostavimo sve što radimo, da bismo razgovarale sa prijateljicom, kojoj smo potrebne i uopšte se ne nerviramo što ćemo zbog toga sutra biti neispavane. Ispričamo nekome svoje loše iskustvo, da bi mu bilo lakše, da zna da nije sam u onome kroz šta prolazi i da se to i drugima dešava. Zaboravimo da nam nije dobro, ako smo pozvane da nešto učinimo za nekoga. Davanje je lepota, nerazdvojiva od dobrote.

Opraštamo

Neko nas je povredio, a mi mu oprostimo, jer je život lepši u razumevanju i praštanju.

Comments