Martin Čifers je jedan od najuglednijih Britanskih poslastičara u njegovoj zemlji. Svoju karijeru na kulinarskom polju započeo je 1984. godine. On je trener takmičarima na velikim kulinarskim takmičenjima i konsultant za velike kompanije, poznate po sposobnosti da razviju velike timove za luksuzne hotele širom sveta.

Martin Čifers je jedini poslastičarski šef na svetu koji je pobedio na svetskom takmičenju “European Pastry World Cup” i to dva puta 2012. i 2014, koje je održano u Parizu i Ženevi.

Tokom proteklih 28 godina on je stekao bogatstvo znanja i iskustva u ugostiteljstvu koje je pobrao od vodećih luksuznih hotela u Londonu, Dubaiju, Singapuru i Koreji. Njegova fascinacija za Daleki Istok odvela ga je i na Japansko tržište, gde je otvorio svoju radnju Chiffers shop u najpoznatijoj robnoj kući Mitsukoshi Ginza.

festival Svetska zvezda Martin Čifers gostuje na prvom Beogradskom festivalu slatkiša I Love my Candy“

Nagrade

1993. – Zlatna nagrada na Međunarodnom Banket takmičenju, Dalas, Teksas

1994. – Zlatna nagrada na Međunarodnom Banket takmičenju, Limoges, Francuska

2010. – Dobitnik nagrade “Pastry Chef of the Year 2010”, Bliski istok

2012. –Britanski predsednik i pobednik svetskog prvenstva “European Pastry World Cup”, Coupe du Monde de la Patisserie

2012. – Otvaranje sopstvene poslastičarnice u robnoj kući Mitsukoshi Ginza, Tokio, Japan

2013. – Predsednik Velike Britanije i sudija na svetskpm prvenstvu Tim kup Velike Britanije du Monde de la Patisserie Lion 9. mesto

2014. – Predsednik Velike Britanije i pobednik svetskog prvenstva “European Pastry World Cup” Coupe du Monde de la Patisserie

Martin Čifers biće ekskluzivni gost na Beogradskom festivalu slatkiša “I Love my Candy” koji će se održati 17, 18, i 19. april  ispred Delta City-ja na Novom Beogradu. Takmičenje najpoznatijih Beogradskih poslastičara ocenjivaće svetska zvezda Martin Čifers.

Comments