5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Odmah da upozorim mlađe od 18 godina da ovo nije tekst posvećen polaznicima škole plesa tipa svingerskog (š’o bi rek’o Pantela), već parovima koji uživaju u blagodetima razmenjivanja seksualnih partnera. (Bojim se da ovo nikoga neće zaustaviti u daljem čitanju, ali da ne kažete da nisam upozorila.)

Zašto oni to rade? Jedni da bi izašli iz bračne i seksualne kolotečine u koju su zapali, drugi da bi se “izlečili” od ljubomore, a treći pak zato što su po prirodi poligamisti. Ako mene pitate – svi oni samo traže način da prevaru učine legitimnom. I moram priznati – uspelo im je. Muž vara ženu – ona se ne ljuti, žena vara muža – on se ne ljuti. Svi srećni i zadovolj(e)ni.

Svingovanje može biti različitog obima: počevši od “trojke”, preko klasičnog “par na par”, do masovnih orgija sa velikim brojem učesnika. Takođe, postoje i različiti modaliteti svingovanja: voajerizam (posmatranje drugih u seksualnoj interakciji) ili, nasuprot tome, egzibicionizam (seks sa svojim partnerom dok vas drugi posmatraju), soft swinging (razmena nežnosti bez penetracije sa tuđim partnerom, koja može uključivati oralni seks), full swap (penetrativan seks sa tuđim partnerom), itd.

Dakle, čuli ste za njih. A da li ste se nekada zapitali ko su oni? Priznajte da je pomalo čudno što ne poznajete nijednog svingera?! Pardon – nijedan par svingera. To je zato što svingeri uglavnom kriju svoj identitet. Odnosno, ljudi koji svinguju ne trube o tome unaokolo. Izgledaju potpuno obično, “kao sav normalan svet” reklo bi se. Kad ono, međutim. Žive dvostrukim životom. Uzorni su građani, savesne kolege, predusretljive komšije, dragoceni prijatelji, brižni roditelji. A onda dođe vikend ili godišnji odmor (ili jednostavno padne mrak) i običan čovek se pretvori u svingera.

Ispričaću vam sada nešto, što me je i navelo da napišem ovaj tekst:

Nedavno mi se javila veoma bliska drugarica iz srednje škole. Kako to često biva, život nas je postepeno sve više razdvajao. Međutim, naša bliskost nije gubila na snazi. To vam je jedno od onih prijateljstava kod kojih možete da se ne vidite i ne čujete godinama, a kada se ponovo vidite ili čujete sa svojim prijateljem – da pričate otvoreno, bez zadrške, da se razumete kao da se ni dana niste razdvajali. Tako je bilo i ovoga puta.

Nismo se videle dve godine. Ona je, nakon diplomiranja, otišla u inostranstvo na specijalizaciju. Tamo je upoznala “čoveka svog života”, inače uglednog umetnika i arhitektu (jedan isti čovek) iz jedne bivše jugoslovenske republike. Sada žive zajedno u toj istoj bivšoj jugoslovenskoj republici, veoma su srećni i planiraju da ostanu tako “sve dok ih smrt ne rastavi”. Zračila je kroz telefonski aparat. Veliki deo razgovora posvetile smo nečemu o čemu smo uvek vrlo otvoreno razgovarale – seksu. Prema njenim rečima, njen dragi je prava seks mašina – vode ljubav uvek i svuda. Nikada boljeg ljubavnika nije imala.

– … i, znaš, mi smo svingeri.

A ja patos, koma, nevera! (š’o bi rek’o Pantela) Dobro, lažem sad, da bi bilo dramatičnije. Nisam se toliko šokirala. Oduvek su me zanimale takve stvari, posebno svingovanje, ali nisam ni slutila da bi ONA mogla biti jedna od njih. Naravno, u taj svet uveo je njen dragi koji je već veteran među svingerima, a njoj se veoma dopalo. Da stvar bude interesantnija, seks sa drugim muškarcima je ne uzbuđuje, ali zato otkida kad svog dragog vidi s drugom ženom. Otkrila je i svoju homoseksualnu crtu, što bi u ukupnom zbiru značilo – biseksualnost. Kul. Čovek se spoznaje dok je živ.

Pozivaju me da ih posetim. Ipak, o tome ću dooobro razmisliti.

A i vi sad dobro razmislite ko su potencijalni svingeri u vašem životu i okruženju. Učiteljica iz osnovne, razredni iz srednje, dekan s fakulteta, čika zuba, doktorka Maja sa urologije, najbolji drugar iz vojske, prezgodna komšinica s petog sprata, cimerka iz studentskog doma, brat od ujaka, sestra od strica, tetka i tečo, ćale i keva? Da li imate neke porodične prijatelje, pred čiji ti dolazak matorci daju više love nego uobičajeno da se izgubiš sa gajbe na neodređeno vreme? Tvoj šef svakog vikenda putuje sa ženom na more, imaju stan tamo, a često pozivaju i prijatelje? A da li tvoja bivša cimerka sada živi kod jednog bračnog para u svojstvu bebisiterke, ne plaća stan, a redovno dobija i poklone od njih?

P.S. Rekoh li da su me drugarica i njen dragi pozvali u goste?


Femme Fatale – zavodi iz nehata i stare i mlade. Ne pripada nigde, a prihvataju je svugde. Veliko zlopamtilo, ali nije osvetoljubiva.

Editors choice