Ako maštate o tirkiznom okeanu, palminom drveću i plažama, poseta ostrvima na Tahitiju učiniće da vam se ispune svi snovi. Tahiti se nalazi u Južnom Pacifiku i deo je Francuske Polinezije.

Postoji čak 118 ostrva u okviru Tahitija i ako odaberete bilo koje nećete se pokajati.

Mi vam ipak preporučujemo sledećih sedam.

Tahiti

Tahiti je glavno tahićansko ostrvo. Najveće je i sadrži veličanstvene planine i vodopade. Ako je ovo destinacija koju ćete posetiti, možete da ostanete u nekom rizortu i večerate u fantastičnim restoranima. Obavezno posetite i pijacu na kojoj ćete naći brojne suvenire, vanilu, cveće i sveže voće. Uvek možeš da uživaš u okeanu, izležavajući se na plaži ili roneći u laguni.

magično ostrvo Tahiti: Sedam ostrva koje morate posetiti

Magično ostrvo

Morea

Ovo ostrvo je takođe poznato kao Magično ostrvo, jer je njegov izgled gotovo magičan. Ovo je dom mnogih plantaža ananasa, koji su izuzetno slatki. Ne želite ni da propustite priliku da plivate sa delfinima.

Huahin

Ovde se nalazi osam ostrva u kojima život teče daleko sporije. Ako vas zanima istorija i arheologija, ovo je odlično mesto za vas. Oduševiće vas stari hramovi koje možete istražiti na arheološkim turama.

Tikehau

Ovde možete uživati na plažama sa roze peskom. Takođe, ako volite da pecate, bićete u raju! Laguna je puna riba, tako da je skoro nemoguće da ne uhvatite jednu.

fakarava Tahiti: Sedam ostrva koje morate posetiti

Fakarava

Fakarava

Ovo ostrvo je skoro netaknuto. Na njemu žive retke vrste ptica, biljaka i životinja i zato je pod zaštitom UNESCO-a.

Manihi

Ovo je mesto gde je nastala prva farma crnih bisera na Tahitiju. Ovde čak postoji i muzej bisera koji možete posetiti, a pored toga naravno uživaćete  u šetnji dugim plažama i pogledu na raznobojne kuće domorodaca.

Bora Bora

bora bora Tahiti: Sedam ostrva koje morate posetiti

Bora Bora

Ovo ostrvo je poznato kao romantično ostrvo i to sa dobrim razlogom! Ovde se nalaze duge bele plaže, odlični hotelski kompleksi i fantastični restorani. Ovde su posebno atraktivna krstarenja za vreme zalaska sunca.

Lenka Gatić

Comments