To su one iste stvari o kojima vam ne govori ni vaš dečko – jer nije vreme, jer ne želi da vam priča o stvarima na koje uopšte nije ponosan, jer želi da ostavi prošlost iza sebe. Sve su to dobri razlozi, ali istina je da vam dečko neće reći ono što ga prikazuje u lošem svetlu, jer ne zna kako ćete reagovati. Vremenom, verovatno će početi da vam priča i neke stvari koje još nikome nije rekao, jer je počeo da vam veruje i poverava vam se siguran da ćete ga razumeti. A dok to vreme ne dođe, ne pokušavajte da “kopate” i naročito, ne pokušavajte da nešto saznate od njegovih prijatelja. Prvo, neće vam reći, koliko god da ste im simpatični, a drugo, reći će njemu da ste ih ispitivali. A i zašto da istražujete – najveće tajne obično nisu nikakva tajna i lako možete da pretpostavite šta on želi da sakrije od vas. Pravo pitanje je, međutim, da li vi uopšte želite da znate ono što on ne želi da vam kaže – da li ste spremni na tu vrstu iskrenosti, jer ona može da bude povređujuća i razočaravajuća.

Ljubavne priče iz prošlosti

To vas možda kopka i želite da znate, ali istovremeno, ne želite da znate baš pravu istinu. Zapravo, ono što vi želite da čujete jeste da ste vi njegova najveća ljubav, da ste najbolji i krevetu i da mu ni sa kim nije bilo lepše nego sa vama. A šta ako on to ne može da vam kaže? Hoćete li podneti da je neka druga bila njegova najveća ljubav? Da je sa nekom drugom imao bolji seks nego sa vama? Da je bio zaljubljenjiji, luđi i zaneseniji i da ponekad želi da se opet tako oseća, ali se sa vama, prosto, oseća drugačije. Da li ćete biti u stanju da vrednujete to što vas ne voli tako intenzivno i duboko, kao svoju najveću ljubav, ali vam veruje mnogo više nego njoj i oseća pored vas stabilnost i mir?

Loše navike

U jednom periodu se nije treznio, ili se drogirao svime što mu se našlo pod rukom, a to su možda periodi koji se tiču njegove najveće ljubavi – možda je sa njom pošlo nizbrdo zbog toga, ili ga je ona izvukla iz depresije, ili ga je gurnula još dublje. On je nekako izašao iz toga i to je njegova velika lična pobeda, savladao je sebe. A možda ste vi naišli u pravom trenutku njegovog života i zbog vas se trudi da prevlada svoje loše navike – to je nešto što bi vam uključilo sve alarme, naravno, ali i nešto što biste morali da poštujete. Dok ne bude siguran da će vaša nežna osećanja nadvladati zabrinutost (i užasavanje), on vam o tome neće ništa reći. Takođe, njemu je potrebno da to odradi sam, da osvoji tu pobedu, da se dovede u red i da upravlja svojim postupcima i svojim životom i dovoljno mu je što ste pored njega, to ga hrabri, iako o tome ne govori.

Comments