4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Zašto na Instagramu svi govore o ovom beauty proizvodu?!

Ako ste žena – već vam je sve jasno, ako niste – evo prilike da razumete. Torba je jedan od ženinih najboljih prijatelja – skoro uvek je korisna, a dešava se da je ponesemo i samo radi estetike. Takve razloge će žene uvek navesti. Ipak, “u torbi” se uglavnom krije još ponešto. Da li na dnu torbe ili negde na dnu nas samih, nalaze se i one stvari za koje niko drugi ne zna. Počevši od sebe, nijedan outfit nije potpun bez odgovarajuće torbe. Bez torbe i sa nepotpunim outfitom i ja se osećam baš tako.

tumblr lzslolUAiI1qcemzko1 5001 Tajne ženine torbe

Velika i praktična torba

U suprotnom, obaram sa nogu i mogu sve što poželim. Ili se bar tako osećam, što je veliki deo uspeha. Kada je žena samouverena, retko šta joj se može isprečiti na putu i pokvariti planove. Takav osećaj joj može pružiti torba koja upotpunjuje kombinaciju, koju je teško zaradila ili je samo njeno poreklo značajno. I pored gomile torbi, tu su uvek one koje znače nešto više – koje ćemo uvek radije odabrati i koje će se ipak malo lakše uklopiti. Dok žene oko vas ne priznaju, krenite od sebe. Šta se zaista krije u vašoj torbi?

Ja u torbama imam trista svašta. Pošto ih menjam svakog dana, u svakoj torbi imam po pakovanje maramica, labelo/sjaj i uložak, da ne bih svaki čas prebacivala te sitnice. Najčešće se tu nađu i neke žvake i poneka zaboravljena bombona, po nekoliko hemijski, neko blokče ili sveska, knjiga koju trenutno čitam, slušalice, novčanik, zaslađivač za kafu, ključevi i krema za ruke. E sad, to je ono osnovno što imam skoro uvek i svuda, ali pošto stalno kasnim, često nosim sa sobom stvari koje se baš i ne nose u tašni, a u cilju spremanja “usput” – lak za nokte, maskara, turpija, čokoladica, minđuše, kišobran, razni papiri koji su tu ostali ko zna kad i zašto, pa onda upaljač, poneka šnalica ili gumica za kosu, ogledalce, hanzaplast. Ima još toga, verovatno, ali već počinje da me bude pomalo sramota. (Nevena, 24)

Moje torbe su uglavnom ogromne, kako bi mi sve stalo. Večito vucaram brdo stvari. Volim tvrde, čvrste, od deblje kože – koferče fazon. Jedino uveče nosim pismo tašne. (Katarina, 28)

Ja bih ubila za torbe. Više me lože od cipela. (Višnja, 31)

Torbe i volim i ne volim. Postoje one velike torbe, u koje mi stane sve što mi treba, ali ma koliko bile lepe, moderne, praktične, nerviraju me, jer moram da ih vucaram sa sobom tolike. Onda su tu praktične torbe preko ramena, koje volim u tajnosti. Ne smetaju mi, ali nikad nisu dovoljno elegantne. Onda su tu male torbe, koje obožavam. Clutch torba, u koju mi jedva stanu ključevi, nije ni najmanje praktična, ali izgleda fenomenalno i osećam se sjajno dok je nosim. Iako mi pare stoje smotane u džepiću. (Aleksandra, 22)

Torba spada u ratnu opremu i u njoj želim da za deset sekundi pronađem potrebno oružje: torbicu za šminku, češalj, torbicu sa mobilnim telefonom, drugu torbicu sa mobilnim telefonom, novčanik, beležnicu, hemijsku olovku, cigarete, upaljač, rezervne čarape, dezodorans, vlažne maramice, papirne maramice, ključeve, a u svakom trenutku bilo kojoj ženi u mom okruženju mogu zatrebati ulošci, sredstvo protiv bolova ili za smirenje. (Tina, 27)

Jasno je da u torbi mora biti dovoljno mesta za sve ove sitnice koje se drže u malim torbicama, unutrašnjim pregradama, kesicama i slično. I još mora da ostane mesta da u torbu stavim šta god morala da skinem sa sebe ili da kupim usput. I posebna pregrada za fasciklu, časopis, ili neki papir koji ne treba da se sklopi i izgužva. Ne postoji takva torba – uvek su mi pune ruke i uvek mi nešto fali. Ali, sve što mi nedostaje obično pronađem u torbi svoje koleginice, prijateljice, saputnice u gradskom prevozu. Kao i one u mojoj. Ah da, i pribor za siće, obavezno. (Ivana, 36)

Za mene je torba kao neka sopstvena Pandorina kutija. Često mi se dogodi da i samu sebe iznenadim šta sve mogu naći u njoj, zaboravljeno ili namerno ostavljeno baš na tom mestu. Verujem da većina žena voli da spoji lepo i praktično, tako da ni ja nisam izuzetak. Prostrane lepe torbe su pravi izbor. (Tara, 26)

Volim torbe jer mi one omogućavaju da nosim sve što mi je potrebno za jedan užurbani dan. Volim velike torbe, ali i one male i upečatljive. Na torbama me privlači njihov dizajn i kvalitet. Vodim se pravilom da je bolje imati jedan efektan komad i za njega odvojiti novac, nego za puno njih koji neće potrajati. (Andrea, 29)

Torbu najčešće nosim iz praktičnih razloga, ali i radi estetike. U njoj uvek imam telefone, novčanik, labelo, sjaj za usne i ključeve. U mojoj torbi se uvek može naći i nešto slatko, ali to obično završi kod mojih prijatelja. (Sofija, 30)


Dunja Bajić je u stanju da nađe inspiraciju skoro u svemu. Pored muzike i voljenih ljudi, moda je čini najsrećnijom. Voli citate i često se vodi njima. Ona je i vlasnica bloga Io Sono Fashionista, koji joj pomaže da svoju ljubav prema modi podeli sa svima.

Editors choice