Uglavnom ti svi savetuju da ne radiš to što radiš – kad si besna, tužna, povređena, ponižena, zgažena, uvređena, ljuta i raspamećena zbog raskida. Nema zaista pouzdanog načina da nekog brže preboliš, a i zavisi od tvog senzibiliteta i temperamenta šta će ti stvarno pomoći. Ako legneš i počneš da tuguješ, možda ćeš se narednih nekoliko meseci pretvarati u biljku, a ako počneš da “teraš kontru” tugovanju, prkos može da te navede na ko zna kakve radikalne korake koji će te odvesti ko zna kuda. Pa, postoji i sredina, a i nijanse između dve krajnosti, a ti probaj i jedno i drugo i peto i šesto, važno je samo da radi za tebe. Budi malo luda bivša, koja uhodi, buši gume, iskače iz mraka i seče vene pred njegovom novom curom, budi promiskuitetna alkoholičarka koja ne zna ime dečka pored koga se probudila (a i ne seća se šta je radila pre nego što je zaspala), budi ona koja preboljeva prolazeći kroz svih 5, 8, 12 faza (zavisi od savetnika), korak po korak, ili probaj da oteraš sve u tri lepe i smisliš svoj način. A može i ovako – skupi društvo i proslavi raskid i postavi temelje svog bunta protiv malodušnosti, beznađa i emotivne pustinje.

Skupi prijateljice da obavite ritual isterivanja bivšeg iz atmosfere tvog doma, tvog uma i tvog srca – neka ti pomognu da pobacaš zajedničke fotografije, da popakuješ sitnice koje te podsećaju na njega i pokloniš ih nekome, da okadiš prostor, promeniš dekor i energiju. Zapalite sveće, napravite vudu lutkicu bivše ljubavi i spalite je u pepeljari, tražite od svemira da vam vrati svu energiju koju ste uložili u bivšeg, da sastavi i isceli vaše srce i da vam volju i snagu da budete svoji i zadovoljni sobom. Pevajte, igrajte, mantrajte, čarajte, magija je tu, a svaka žena zna kako da bude veštica.

Napravite večeru za svoje prijatelje u toj novoj, pročišćenoj atmosferi i – započnite je kratkim pomenom. Minut ćutanja u znak poštovanja i sećanja na bivšu ljubav, počivala u miru. Njega ne pominjite, ime mu ne izgovarajte, ne prizivajte ga, ni na koji način.

Kad shvatiš da si provela veći deo dana i večeri a da uopšte nisi pričala o njemu i da si se pretežno dobro osećala, poverovaćeš da možeš da ga preboliš – i to brže nego što faze tugovanja dopuštaju.

Comments