Dizajnerka Tamara Jarić rođena je u Srbiji, u Beogradu, gde je završila “Školu za dizajn”. Svoje školovanje kao modni dizajner nastavlja u Firenci gde diplomira na fakultetu “Polimoda” 2005. godine. Nakon toga odlazi u Ameriku, u Njujork, gde 2007. godine upisuje “Berkeley College”, smer Fashion Marketing & Management, na kojem diplomira.

U Njujorku započinje dvogodišnji rad kao asistent dizajnera u firmi “S. Rothschild & Co”, poznatoj po licenci kaputa za Tommy Hilfiger, DKNY i Elie Tahari.  Takođe, ostvaruje i uspešnu saradnju sa mnogim poznatim dizajnerima kao što su Ralph Rucci, Nicole Miller i Jill Stuart.

Tamara Jaric Tamara Jarić prvi put na Beogradskoj nedelji mode

Tamara Jarić

Njen edukativni put se nastavlja u San Francisku gde je primljena pre dve godine kao jedan od šest dizajnera na prestižnom “Fashion Incubator San Francisco FISF”, gde je i nastala njena prva kolekcija pod nazivom “Tribal”.

Dugogodišnje internacionalno iskustvo uticalo je na njen rad kao dizajnera – spoj evropske elegancije i američke jednostavnosti oplemenjene intrigantnim detaljima postali su njen lični pečat.

Njene kreacije namenjene su modernoj i sofisticiranoj ženi koja teži ka jednostavnosti sa dozom ekstravagancije. To je moderna i smela žena prefinjenog ukusa  koja uvek traži nešto drugačije.

Na predstojećoj beogradskoj nedelji mode, Tamara će 27. oktobra predstaviti kolekciju za proleće/leto “Morocco Dream”. Autorka je bila inspirisana zanimljivom arhitekturom kraljevskih palata Maroka, ispunjenom mistikom prošlosti. Polukružni lukovi, geometrijski ornamenti i živopisne boje poslužili su kao glavni izvor inspiracije.

FALL 2013 Kolekcija Deep Waters 2 Tamara Jarić prvi put na Beogradskoj nedelji mode

Kolekcija "Deep Waters"

FALL 2013 Kolekcija Deep Waters 4 Tamara Jarić prvi put na Beogradskoj nedelji mode FALL 2013 Kolekcija Deep Waters 6 Tamara Jarić prvi put na Beogradskoj nedelji mode
Comments