Da li si okarakterisana kao teška? Možda to prevodiš u laskaviji pojam – kompleksna. Ali, suština je ista. Ti si teška osoba, teška žena, nije te lako voleti i nije ti lako u ljubavi. Tako si naučila da posmatraš (osuđuješ) sebe. 

A kakve su žene koje nisu teške? Lake? Ne, to već ima sasvim drugo značenje. One su prilagodljive. Znači, jedna od tvojih glavnih teškoća je slaba prilagodljivost. Hoćeš kako ti hoćeš. Nećeš da se žrtvuješ, da praviš kompromise sa sobom, da se žrtvuješ zbog ljubavi. I ne čini ti se da su one prilagodljive srećnije od tebe. 

Umeš da brineš o sebi, znaš šta hoćeš, zalažeš se za sebe i aposlutno ti je neophodno da budeš prihvaćena takva kakva si, jer napor da budeš manje ili više ili drugačija od same sebe, uvek vodi u katastrofu. Ne zanima te periferija i površina, nego centar i suština. Naravno da si teška, ne želiš da lažeš sebe ni u čemu. 

U životu svake žene postoje periodi kada se pita da li će je neko ikada voleti. Ako neko to nije iskusio, ne možeš ga shvatiti ozbiljno. Ne veruješ ljudima koji ne veruju u bol, koji nisu iskusili patnju slomljenog srca. Veruješ onima koji poznaju usamljenost, agoniju besanih noći, uspavljivanje i buđenje u suzama – a ipak i dalje veruju u lepotu i svetlost ljubavi, čak i kad zbog nje očajavaju. Takvi zaslužuju poverenje, jer znaju kako da prežive. 

Comments