#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Autorski kratkometražni film “The Moments”, debitantsko je ostvarenje reditelja Nikole Nikolića. Film je predstavljen na internacionalnom takmičenju kratkometražnog filma, a takmičenje zastupa firma “RODE” koja potiče iz Australije… Polako, ali sugurno bori se za prva tri mesta, jer je kako smo saznali u roku od par dana dospeo do petog mesta među 300 već prijavljenih filmova, gledajući popularnost koja se zasniva na glasovima gledalaca na “RODE” sajtu.

Film možete pogledati i glasati ovde.

Kratkometražni filmovi postaju sve popularniji iz dana u dan, a kako postaju popularniji tako postoji sve više takmičenja ne bi li se ispoljile umetničke sposobnosti individua i samim tim doprinelo umetničkoj i filmskoj sceni. Među individuama je i Nikola Nikolić, koji je, kako objašnjava, imao ideju da napravi kratkometražni film sa budžetom koji je iznosio nula dinara tako što će okupiti mlade umetnike voljne da naprave nešto specifično, emotivno i upečatljivo.

Režiju potpisuje Nikola, dok kompletan audio doživljaj (audio snimanje, komponovanje muzike, dizajn zvuka) potpisuje Saša Ćurčić. Svoj doprinos i otvorenost za saradnju pokazali su i igrači (Dragiša Drača i Marija Mihailović) plesno, muzičko, vizuelnog ansambla “Una Saga Serbica”, koji su za potrebe filma snimili glumački deo i odlično se pokazali u tome.

421315 264567146953232 712601788 n The Moments predstavljen na internacionalnom takmičenju

– Ideja filma je proistekla veoma jednostavno. Sama priča filma govori o svakodnevici i tome kako mali ili pak veliki momenti utiču na ceo život. A isto tako sam život sačinjen je od momenata. Život je momenat. Samo snimanje je trajalo tri dana. Snimali smo sa veoma oskudnom opremom i ne toliko profesionalnom. Ali to nam i jeste bila namera, jer smo želeli da pokažemo inostranstvu kako je moguće napraviti nešto upečatljivo sa veoma malo opreme, ali mnogo truda. Moram da napomenem da je bilo veoma teško naći starije osobe za kraj filma, ali sticajem okolnosti, nije mi palo na pamet da baš moji baka i deka žele da budu deo ovog mog malog projekta,

Ovo je prvi film koji sam režirao i to je bilo veoma prijatno iskustvo –  kaže Nikola.

Screenshot 1 The Moments predstavljen na internacionalnom takmičenju

“The Moments” na takmičenju u Australiji prikazuje priču o danu/životu jedne devojke. U svega pet minuta, koliko je dozvoljeno trajanje filma, kroz one značajne, svakodnevne momente u kojima se prepliću patnja i sreća ukazaće od čega je život satkan. Život je satkan od momenata.

Screenshot 2 The Moments predstavljen na internacionalnom takmičenju

Editors choice