Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

The Next Three Days (2010)

The Next Three Days (2010)

“Naredna tri dana” je zbilja jedno prijatno iznenađenje. Ovo je jedan izvrstan dramatični triler, koji je definitivno prerastao moja očekivanja. Iako moram u startu priznati, svaki malo bolji poznavalac filma, smatraće mnoge scene i “trikove” već viđenima i predvidivima, ali poenta je u filmu što je stvarno odlično uklopljen, podiže konstatno tenziju, lepo se mrsi, i od samog početka vas tera da iz sve snage navijate za glavnog lika.

“Naredna tri dana” i njegova radnja, vuku malo sličnosti sa ostvarenjem iz iste godine “Conviction”. Ovde je reč o privrženom mužu, koji je spreman na sve kako bi izvukao svoju ženu iz zatvora, koja je osuđena na životnu kaznu, bez mogućnosti za kauciju. Za razliku od “Conviction”, “Naredna tri dana” je više triler, i bavi se mnogo mračnijim putevima ostvarivanja sopstvenog cilja. Radnja dobija svoju težinu već u prvom činu, gde suprug, po imenu Džon, uviđa da nikako pravnim i legalnim putem ne poseduje šanse za ostvarenje svoga cilja, i okreće se ozbiljnijoj i temeljnijoj pripremi kako da izbavio svoju ženu, da joj pomogne da izbegne iz svoje surove sudbine. On je naprosto ubeđen u njenu nevinost, niti mu u jednom momentu pada suprotna ideja na pamet, i njegova priprema i odlučnost zbilja ni u jednom momentu ne skreću sa cilja, niti poseduju momente sumnje.

Film je vrlo lepo razrađen, sve što je potrebno da bi u potpunosti razumeli šta se dešava nam je i prikazano. Projekat poseduje lep uzlazni narativ, počevši sporo, zatim postepeno nadograđuje tenziju i kompleksnost situacije likova u kojima se nalaze. Iako za svakog iskusnijeg filmofila smatram da ga mnoge stvari neće prevariti, i smatraće ih već viđenim, siguran sam da će uživati u svakom momentu, i poštovati kako je sve lepo i uredno sklopljeno.

Gluma je kvalitetna, ali ne baš vredna za Oskara. Rasel Krou (Russell Crowe), iako vrlo kvalitetan glumac, ne može se baš reći da je nešto posebno zablistao ovde. Njegov izraz lica i stepen emotivnog saosećanja sa situacijom se nešto znatno ne menja, kroz čitav tok filma je isto, ali je vrlo slabo to primetno, kao posledica dobrog tempa filma.

Ovo je jedan vrlo zabavan, ritmički odličan moderni triler. Drži vas kroz čitav tok svog trajanja u totalnoj napetosti i neizvesnosti. Preporučujem svakom ljubitelju kvalitetnog trilera!


Goran Mirković je filmofil koji podjednako uživa i u ekstremno zanimljivim, i u ekstremno neinteresantnim filmovima, kao i verni pratilac skoro pa svih sitcom-a. Još kao bezbradi klinac obećao je sebi da će se ili on baviti filmom ili film baviti njime.

Editors choice