Predivna njujorška 57. ulica razdvaja Midtaun i Aper Menhetn, iako sama više pripada Midtaunu. U ovoj ulici nalaze se brojne umetničke galerije, raskošne prodavnice i restorani, ali i neke od najlepših njujorških zgrada: Hearst Tower, sedište Hearst korporacije, luksuzni “Four Seasons Hotel” i čuvena koncertna dvorana Carnegie Hall, jedna od najprestižnijih na svetu. Ova ulica će uskoro biti bogatija za još jedno fantastično zdanje od čak 305 m, koje će, sigurni smo, bar na neko vreme svu pažnju skrenuti na sebe.

Hearstowernyc The One57: Nova njujorška lepotica

The Hearst Tower jedna je od lepotica 57. ulice

The One57, projekat francuskog arhitekte Kristijana de Porzamparka (Christian de Portzamparc), zgrada je koja će, kada bude završena, postati najviša njujorška stambena zgrada. Prvih 38 spratova zgrade pripašće hotelu “Park Hyatt”, koji će na njima imati 210 soba, dok će na 39. spratu početi stanovi, kojih će ukupno biti 95.

573 The One57: Nova njujorška lepotica

Nova svetloplava zgrada savršeno će se uklopiti u ovaj deo Menhetna

Zgrada će biti završena sredinom 2013. godine, ali se o cenama stanova već šuška. Najviše pažnje privukao je penthaus koji će se nalaziti na poslednjem spratu zgrade, a koji će imati čak šest spavaćih soba i sedam kupatila. Ovaj stančić koštaće oko $110,000,000, što će biti novi rekord za nekretninu prodatu na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država. Veliki deo penthausa je u staklu, a iz velikog salona, širokog čak 17 m, pruža se predivan pogled na Central Park.

One57 Condo Building The One57: Nova njujorška lepotica

Ogroman salon penthausa gledaće na Central Park

Ono što je sigurno je da će stanari ove zgrade imati prilično luksuzan život. U pozamašnu mesečnu stanarinu biće uključeni portir i kućepazitelj koji će raditi od 0-24h, parking, ogroman zatvoreni bazen i đakuzi, biblioteka, ketering, umetnički atelje, fitnes centar, studio za jogu i soba za pranje ljubimaca. Ni okolina zgrade nije ništa manje luksuzna. U blizini, na Petoj aveniji, nalaze se Tiffany & Co. i Bergdorf Goodman, kao i zgrada francuske kompanije LVMH (LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton S.A.).

One57 Entrance NYC Central Park apartments The One57: Nova njujorška lepotica

Ulaz u zgradu izgledaće ovako


Dejana Knežević voli knjige (one opipljive), crnu boju i Avenged Sevenfold; Behemota, kafu i McQueen-a. “I am sick of lovable people, somehow they are all a lie.” (D. H. Lawrence)

Comments