Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Tri saveta za postojani tečni puder

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Jedan od najpoznatijih SF horor filmova, ’’Stvor’’ (The Thing), Džona Karpentera (John Carpenter) iz 1982. godine dobio je svoj istoimeni nastavak. Zapravo, ’’Stvor’’ iz 2011. godine se ne može nazvati nastavkom, već svojevrsnim omažom originalu. Novi film se završava tamo gde počinje stari.

1. Scena koja povezuje dva filma potera helikopterom The Thing

Scena koja povezuje dva filma - potera helikopterom

Činjenica je da retko koji uspešan film ovog žanra nije dobio jedan, ili čitav serijal nastavaka koji se, na ovaj ili onaj način, nadovezuju na izvorni film. Tako je došao red i na Karpenterovo ostvarenje. I sam svojevrsni rimejk filma ’’Stvor sa drugog sveta’’ (The Thing from Another World) iz 1951. godine, ovaj film je tokom godina, sa razlogom, dobio status kultnog. Međutim, novi ’’Stvor’’ nije ništa drugo nego gomila referenci na Karpentera, sa pričom o događajima koji su se desili pre onih u prvom filmu.

2. Nešto je skriveno u ledu ali to smo već znali The Thing

Nešto je skriveno u ledu, ali to smo već znal

Nema potrebe za time jer Karpenter nije ostao nedorečen. Naprotiv, priča prvog ’’Stvora’’, o smrtonosnom susretu vanzemaljske i ljudske vrste na južnom polu, sjajno je izgrađena i ne trebaju joj nikakva dodatna objašnjenja. Jedina nedoumica, koju nam Karpenter ostavlja, je na kraju, gde ne znamo da li je zlokobna napast sa druge planete preživela okršaj sa ljudima ili ne. Ipak, tvorci novog ’’Stvora’’ našli su za shodno da gledaocu ’’crtaju’’ ono što se i u prvom filmu može naslutiti, čak i videti. Scena za scenom, ređaju se ’’objašnjenja’’ onoga što smo videli kod Karpentera. Neoriginalno i bespotrebno. Jedina vrednost ovog filma je u tome što će vas naterati da pogledate original i istinski uživate u dobrom filmu.


Željko Marjanović U konstantnoj potrazi za Nedođijom, večiti dečak, sanjar, optimista. Nepokolebljivo uveren da će osmeh spasiti svet.

Editors choice