Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Zaključak epskih razmera, dramatična završnica čitave epohe, godine snimanja najbolje nenamerne komedije konačno su došle do kraja. Hvala svemu ili ne?

Iako svim srcem pripadam grupi Hvala ti Bože/ Univerzumu/ Prirodo/ Šivo/ Alahu/ Amon-Ra/ Budo što ste udružili moći i naterali ih da prestanu da snimaju ovo “zlo”, moram da se ispovedim. Kada se pojavila odjavna špica osetila sam poprilično veliku tugu što sam primorana da se rastanem sa likovima koji su me već godinama zasmejavali i produžavali ovaj kratki život. Na premijeru filma sam otišla verovatno zato što moji prijatelji i ja uživamo da se osećamo kao metuzalemi, a i hiljadu devojčica koje vrište na pomen Džejkobovog imena jednostavno nisu smele da se propuste. Zašto sam drugi put otišla da gledam film je već daleko izvan moje mogućnosti da se objasnim. Valjda mi je dojadilo više ovo završavanje saga koje su počele kada sam bila bezbrižna klinka.

1PrvaSlika The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2

Slika koja možda najbolje opisuje sve ono što "Sumrak" saga predstavlja

Nakon trejlera za “Hobita” (The Hobbit: An Unexpected Journey) i “Đangovu osvetu” (Django Unchained), od kojih se prvi kasnije pokazao kao teško razočaranje, a drugi kao još jedan briljantan film Kventina Tarantina (Quentin Tarantino), doživela sam omanji srčani udar kada se pojavio “Summit” logo. Prolomio se vrisak kao da je Kris Hemsvort (Chris Hemsworth) lično izašao na scenu i počeo da izvodi striptiz. Međutim, kada se ispisalo ime Tejlora Lorenta (Taylor Laurent), odnosno Džejkoba, situacija je postala još ozbiljnija. Porilično sam sigurna da su zidovi vibrirali. Ovakva atmosfera se manje više nastavila kroz čitav film, ako ništa, ono u svakoj sceni kada bi se Džejkob nasmešio, namignuo ili, ne daj Bože, bez bilo kakvog razloga skinuo majicu.

2DrugaSlika The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2

Bela se smeje. Neko je dobio, neko izgubio opkladu

Iako znam da ću jednog dana beskrajno mnogo zažaliti zbog ove izjave, film je bio podnošljiv. Ne znam da li je to bilo zbog bioskopa, devojčica koja su histerično plakale i vrištale, ili sam jednostavno u nekom trenutku zadobila potres mozga, ali moram da primetim da je čak i Bela, Kristen Stjuart (Kristen Stewart), delovala “simpatično”. Nasmejala se u više navrata, što je predstavljalo veliki šok za sve nas koji se divimo njenim ekspresijama koje su u toliko velikoj meri bile mrtve i pre no što je zapravo postala vampir. Film ima toliko loših strana, da ga upravo to čini fantastičnim. Pre svega, vrlo jasno se vidi da su svi glumci digli ruke i shvatili da je ovo sve jedan veliki autoput ka paklu karijera. U stvari, svi sem Tejlora koji se i dalje trudio i apsolutno uživao u svojoj ulozi “vukodlaka”. Gluma se nalazi na granici sa tragedijom, međutim efekti su toliko loši da još uvek nije izmišljena dovoljno dobra reč da se oni opišu. Čak i najvatreniji fanovi sage morali da se uhvate za glavu i ispuste koji bolni uzdah.

3TrecaSlika The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2

Ruski vampiri su u velikoj meri doprineli ionako komičnom karakteru čitavog filma

Sudeći po reakcijama drugih koji su zapravo čitali knjige, borba “epskih” razmera, oko tridesetak vampira i vukodlaka, bila je krajnje neočekivana. Ovaj mali spektakl je izazvao beskrajno burne reakcije kod svih. Iako je izazvala veliki šok i pometnju među fanovima  i iako predstavlja ubedljivo najbolji momenat čitave sage, morala bih da kažem da je sve ovo izgledalo kao poboljšana verzija Super Marija iz devedesetih.

4CetvrtaSlika The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2

A za kraj, jedan od najbolesnijih razgovora koji je Tejlor sa osmehom i ponosom izneo

Ukoliko zanemarimo sve zamerke, o kojima bi moglo da se piše ceo dan jer se, pre svega, nalaze u samoj knjizi, potom scenariju, režiji, glumcima, efektima, muzici, likovima i manje više u apsolutno svakoj milisekundi filma, završnica sage o svetlucavim vampirima je savršeno zabavna. Starijim “Hari Poter” (Harry Potter) i “Gospodar prstenova” (Lord of the Rings) fanovima koji gledaju “Sumrak” isključivo kao najbolju komediju svih vremena, “Praskozorje, 2. deo” pružiće potpuni užitak. Ukoliko zapravo stvarno volite ovaj film, bilo da to krijete ili ne, sigurna sam da će vam se ostvariti svi snovi.


Tamara Biljman je individua čiji je život potraga. Potraga za savršenstvom koje se krije u umetnosti, jer jedino je umetnost zaista veća od života, zar ne? Samo ona može da zaustavi vreme. Ne podnosim nikakva ograničenja i stoga sam kao moto prisvojila rečenicu Tristana Care: “Jedini prihvatljivi sistem je taj da se sistematski ne sledi nijedan sistem.’’

Editors choice